قاووت

قاووت را می‌توان یکی از محبوب‌ترین سوغات‌های استان کرمان معرفی که شهرت جهانی دارد. قوتوها در واقع نوعی شیرینی پودری شکل هستند که تماماً از مواد اولیه گیاهی و سالم تهیه می‌شوند. جالب است بدانید که در انتخاب مواد اولیه هر نوع این شیرینی دقت زیادی به خرج داده می‌شود تا گیاهان انتخاب شده از نظر طعم، طبع، عطر و… با هم هماهنگی کاملی داشته باشند.

مواد اولیه قوتو از نظر تداخل‌های مواد مؤثره جانبی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند و تمامی تهیه‌کنندگان تلاش می‌کنند تا مواد اولیه انتخاب شده دارای خواصی هم‌سو و هم جهت باشند. قاووت اصل کرمان در انواع بسیار مختلفی تولید می‌شود که برخی از آن‌ها محبوب‌تر از سایر همتایان خود هستند. جالب است بدانید که این شیرینی اصیل در نزد کرمانی‌ها جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد و در بعضی مناسبت‌ها مانند مراسم تولد نوزاد این قوتو تهیه می‌شود تا مادر با مصرف آن قوای جسمی خود را بازیابی کند.

خواص قاووت

افزایش انرژی

تقویت سر و حافظه

تقویت قوای جنسی

تأمین ویتامین‌های بدن

قاووت‌های اصیل کرمانی خواصی بی‌حدواندازه دارند و گستردگی مزایای این محصولات آن‌ها را به یکی از بهترین مکمل‌های جسمانی گیاهی تبدیل کرده است. طبع اکثر این محصولات گرم یا متعادل بوده و به همین دلیل است که با مزاج اکثر افراد سازگاری دارند. همچنین بهتر است بدانید قوتو نام دیگر قاووت است که بیشتر کرمانی‌ها از آن استفاده می‌کنند. قوتو و قاووت از هیچ جنبه‌ای با یکدیگر تفاوت ندارند و کاملاً مشابه هستند.

تاریخچه قاووت

در ابتدای امر باید بگوییم که عبارت «قاووت» یک کلمه ترکی است. قاووت از دیرباز در کرمان تولید می‌شده و می‌توان باتوجه‌به آثار تاریخی به‌جامانده اذعان کرد که تهیه و تولید قاووت به ۸۰۰ سال پیش باز می‌گردد. درگذشته افراد برای آماده‌سازی قاووت، ابتدا مواد اولیه را «سنگ‌شور» می‌کردند. سنگ‌شور کردن به فعالیتی گفته می‌شود که طی آن دانه‌های گیاه (برای مثال دانه‌های خشخاش یا کتان) از دانه‌های ریز سنگ جدا می‌شوند؛ این فعالیت کیفیت قاووت تولید شده را بسیار بالا می‌برد.

قاووت در لهجه اصیل کرمانی «قوتو» خوانده می‌شود؛ اما این کلمه از کجا آمده است؟ در ابتدای این بخش گفتیم که قاووت یک کلمه ترکی است. ترک‌زبانان به‌پاس آوای لهجه خود حرف الف را حذف و حرف واو را مشدد کردند؛ در این زمان بود که کم‌کم قاووت به عبارت «قووت» تغییر پیدا کرد. کلمه قووت وارد زبان فارسی شد و کرمانی‌ها آن را با آوا و لهجه خود تلفیق کردند. واو تصغیر توسط اهالی کرمان به این عبارت اضافه شد و در نهایت کلمه قاووت به عبارت «قوتو» تغییر شکل پیدا کرد. از ۸۰۰ سال پیش تاکنون به قاووت چهل گیاه، پسته‌ای نارگیلی و… قوتو نیز گفته می‌شود.

قاووت کرمان

مواد اولیه قوتو از نظر تداخل‌های مواد مؤثره جانبی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند و تمامی تهیه‌کنندگان تلاش می‌کنند تا مواد اولیه انتخاب شده دارای خواصی هم‌سو و هم جهت باشند. قاووت اصل کرمان در انواع بسیار مختلفی تولید می‌شود که برخی از آن‌ها محبوب‌تر از سایر همتایان خود هستند. جالب است بدانید که این شیرینی اصیل در نزد کرمانی‌ها جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد و در بعضی مناسبت‌ها مانند مراسم تولد نوزاد این قوتو تهیه می‌شود تا مادر با مصرف آن قوای جسمی خود را بازیابی کند.

قاووت‌های اصیل کرمانی خواصی بی‌حدواندازه دارند و گستردگی مزایای این محصولات آن‌ها را به یکی از بهترین مکمل‌های جسمانی گیاهی تبدیل کرده است. طبع اکثر این محصولات گرم یا متعادل بوده و به همین دلیل است که با مزاج اکثر افراد سازگاری دارند. همچنین بهتر است بدانید قوتو نام دیگر قاووت است که بیشتر کرمانی‌ها از آن استفاده می‌کنند. قوتو و قاووت از هیچ جنبه‌ای با یکدیگر تفاوت ندارند و کاملاً مشابه هستند.

قاووت در لهجه اصیل کرمانی «قوتو» خوانده می‌شود؛ اما این کلمه از کجا آمده است؟ در ابتدای این بخش گفتیم که قاووت یک کلمه ترکی است. ترک‌زبانان به‌پاس آوای لهجه خود حرف الف را حذف و حرف واو را مشدد کردند؛ در این زمان بود که کم‌کم قاووت به عبارت «قووت» تغییر پیدا کرد. کلمه قووت وارد زبان فارسی شد و کرمانی‌ها آن را با آوا و لهجه خود تلفیق کردند. واو تصغیر توسط اهالی کرمان به این عبارت اضافه شد و در نهایت کلمه قاووت به عبارت «قوتو» تغییر شکل پیدا کرد. از ۸۰۰ سال پیش تاکنون به قاووت چهل گیاه، پسته‌ای نارگیلی و… قوتو نیز گفته می‌شود.

در ابتدای امر باید بگوییم که عبارت «قاووت» یک کلمه ترکی است. قاووت از دیرباز در کرمان تولید می‌شده و می‌توان باتوجه‌به آثار تاریخی به‌جامانده اذعان کرد که تهیه و تولید قاووت به ۸۰۰ سال پیش باز می‌گردد. درگذشته افراد برای آماده‌سازی قاووت، ابتدا مواد اولیه را «سنگ‌شور» می‌کردند. سنگ‌شور کردن به فعالیتی گفته می‌شود که طی آن دانه‌های گیاه (برای مثال دانه‌های خشخاش یا کتان) از دانه‌های ریز سنگ جدا می‌شوند؛ این فعالیت کیفیت قاووت تولید شده را بسیار بالا می‌برد.

قاووت در لهجه اصیل کرمانی «قوتو» خوانده می‌شود؛ اما این کلمه از کجا آمده است؟ در ابتدای این بخش گفتیم که قاووت یک کلمه ترکی است. ترک‌زبانان به‌پاس آوای لهجه خود حرف الف را حذف و حرف واو را مشدد کردند؛ در این زمان بود که کم‌کم قاووت به عبارت «قووت» تغییر پیدا کرد. کلمه قووت وارد زبان فارسی شد و کرمانی‌ها آن را با آوا و لهجه خود تلفیق کردند. واو تصغیر توسط اهالی کرمان به این عبارت اضافه شد و در نهایت کلمه قاووت به عبارت «قوتو» تغییر شکل پیدا کرد. از ۸۰۰ سال پیش تاکنون به قاووت چهل گیاه، پسته‌ای نارگیلی و… قوتو نیز گفته می‌شود.

مواد اولیه قوتو از نظر تداخل‌های مواد مؤثره جانبی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند و تمامی تهیه‌کنندگان تلاش می‌کنند تا مواد اولیه انتخاب شده دارای خواصی هم‌سو و هم جهت باشند. قاووت اصل کرمان در انواع بسیار مختلفی تولید می‌شود که برخی از آن‌ها محبوب‌تر از سایر همتایان خود هستند. جالب است بدانید که این شیرینی اصیل در نزد کرمانی‌ها جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد و در بعضی مناسبت‌ها مانند مراسم تولد نوزاد این قوتو تهیه می‌شود تا مادر با مصرف آن قوای جسمی خود را بازیابی کند.

قاووت‌های اصیل کرمانی خواصی بی‌حدواندازه دارند و گستردگی مزایای این محصولات آن‌ها را به یکی از بهترین مکمل‌های جسمانی گیاهی تبدیل کرده است. طبع اکثر این محصولات گرم یا متعادل بوده و به همین دلیل است که با مزاج اکثر افراد سازگاری دارند. همچنین بهتر است بدانید قوتو نام دیگر قاووت است که بیشتر کرمانی‌ها از آن استفاده می‌کنند. قوتو و قاووت از هیچ جنبه‌ای با یکدیگر تفاوت ندارند و کاملاً مشابه هستند.

معنی قاووت

اگر به سراغ ریشه کلمه قاووت برویم با عبارت‌هایی مانند قود، قبیت، قوت، قووت و… مواجه می‌شویم. این کلمه‌ها در واقع نام‌های قدیمی کلمه قاووت در گذشته بوده‌اند که هر کدام از آن‌ها در مناطقی رواج داشته‌اند. برای مثال در شهر همدان آن را با نام قوت می‌شناسند.

به‌طورکلی قاووت به معنای نوعی شیرینی پودری بوده که با روشی خاص مواد اولیه را آماده و پودر می‌کردند. این محصول در شهرهای مختلف ایران بسیار مشهور است که از جمله این شهر‌ها می‌توان به کرمانشاه، همدان، لرستان، آذربایجان غربی، بندرعباس، اصفهان و یزد اشاره کرد.

البته لازم به ذکر بوده که ممکن است کلمه قاووت از ریشه عبارت «قُوَتْ» برگرفته شده باشد. قوت به معنای قوای جسمانی بوده و اکثر قاووت‌های اصیل کرمان نیز همچون بمب انرژی عمل می‌کنند. درباره خواص هر کدام از این شیرینی‌های اصیل در ادامه مطلب صحبت خواهیم کرد.

قاووت چیست
خواص قاووت

قاووت در لهجه اصیل کرمانی «قوتو» خوانده می‌شود؛ اما این کلمه از کجا آمده است؟ در ابتدای این بخش گفتیم که قاووت یک کلمه ترکی است. ترک‌زبانان به‌پاس آوای لهجه خود حرف الف را حذف و حرف واو را مشدد کردند؛ در این زمان بود که کم‌کم قاووت به عبارت «قووت» تغییر پیدا کرد. کلمه قووت وارد زبان فارسی شد و کرمانی‌ها آن را با آوا و لهجه خود تلفیق کردند. واو تصغیر توسط اهالی کرمان به این عبارت اضافه شد و در نهایت کلمه قاووت به عبارت «قوتو» تغییر شکل پیدا کرد. از ۸۰۰ سال پیش تاکنون به قاووت چهل گیاه، پسته‌ای نارگیلی و… قوتو نیز گفته می‌شود.

مواد اولیه قوتو از نظر تداخل‌های مواد مؤثره جانبی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند و تمامی تهیه‌کنندگان تلاش می‌کنند تا مواد اولیه انتخاب شده دارای خواصی هم‌سو و هم جهت باشند. قاووت اصل کرمان در انواع بسیار مختلفی تولید می‌شود که برخی از آن‌ها محبوب‌تر از سایر همتایان خود هستند. جالب است بدانید که این شیرینی اصیل در نزد کرمانی‌ها جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد و در بعضی مناسبت‌ها مانند مراسم تولد نوزاد این قوتو تهیه می‌شود تا مادر با مصرف آن قوای جسمی خود را بازیابی کند.

قاووت‌های اصیل کرمانی خواصی بی‌حدواندازه دارند و گستردگی مزایای این محصولات آن‌ها را به یکی از بهترین مکمل‌های جسمانی گیاهی تبدیل کرده است. طبع اکثر این محصولات گرم یا متعادل بوده و به همین دلیل است که با مزاج اکثر افراد سازگاری دارند. همچنین بهتر است بدانید قوتو نام دیگر قاووت است که بیشتر کرمانی‌ها از آن استفاده می‌کنند. قوتو و قاووت از هیچ جنبه‌ای با یکدیگر تفاوت ندارند و کاملاً مشابه هستند.

خواص قاووت برای کودکان

خواص قاووت برای کودکان

قاووت‌ها از جمله خوراکی‌های بسیار مفید و مغذی برای کودکان به شمار می‌آیند و می‌توانند در بازه‌های زمانی مختلف انرژی آن‌ها را به طور کامل تأمین کنند. این شیرینی در انواع مختلف حاوی عناصر معدنی و مواد مؤثره‌های بسیار حیاتی برای رشد کودکان است.  مادرانی که  به رشد کودک خود اهمیت می‌دهند می‌توانند از زمان بارداری قاووت‌های مخصوصی را مصرف کنند تا نوزادشان به‌خوبی تکامل پیدا کند.

قاووت‌ها دارای ارزش غذایی بسیار بالایی نسبت به تنقلات بازاری هستند و در صورت مصرف می‌توانند  موجب افزایش عملکرد مغز به‌خصوص حافظه شوند. بعضی از انواع این قوتو به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که تکامل قشر خاکستری مغز کودکان را بهبود ببخشند و پیوستگی نورون‌های سیستم عصبی را افزایش دهند. دو قوتو برای رشد کودکان به‌صورت اختصاصی در مجموعه مستر قاووت تهیه شده است؛ این دو قوتو عبارت‌اند از:

  • قاووت رشد کودک
  • قاووت بارداری

قاووت رشد کودک اختصاصی‌ترین قوتو حال حاضر بازار برای تکامل و رشد کودکان بالای ۱ سال است. این قاووت سرشار از منیزیم بوده و جذب آهن را در خون افزایش می‌دهد. به‌پاس داشتن مقدار بسیار زیادی فیبر عملکرد دستگاه گوارش کودک را بهبود بخشیده و فرزند شما دچار یبوست‌های آزاردهنده نخواهد شد. از طرف دیگر قاووت مخصوص رشد کودک به‌پاس داشتن مقدار زیادی خرما و انواع مغزیجات (گردو، بادام، پسته و فندق) انرژی بسیاری دارد و فرزندتان بدون احساس ضعف می‌تواند فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهد.

قاووت بارداری نیز یکی از قوتو‌های اختصاصی تقویت قوای جسمی مادر در دوران بارداری و تکامل رشد جنین است که مادران مجاز هستند آن را بعد سه‌ماهگی جنین مصرف کنند. این قاووت هیچ‌گونه کافئینی نداشته و برای سلامت جنین بسیار مفید است. کلسیم بالای این شیرینی از پوسیدگی دندان‌ها و پوکی‌استخوان مادران جلوگیری کرده و خرما و نارگیل موجود در آن سطح قند خون را کنترل می‌کنند. قاووت بارداری نسبت به سویق بارداری از ارزش غذایی بالاتری برخوردار است و در تولید آن از مواد اولیه گسترده‌تر و مقوی‌تری استفاده می‌کنند.

در بخش‌های بعدی مطلب درباره این دو قوتو بیشتر صحبت خواهیم کرد.

مضرات قاووت

قاووت‌ها عموماً مضرات بسیار کمی دارند و تنها طی مصرف بیش از حد ممکن است برای بدن مشکلاتی را به وجود بیاورند. از جمله رایج‌ترین مضرات بیشتر قاووت‌ها میزان انرژی و قند بالای آن‌ها است. اگر در مصرف قاووت زیاده‌روی شود ممکن است قند خون افراد بالا برود و اضافه‌وزن بگیرند.

از طرف دیگر افراد باید قبل از مصرف هر قاووت مواد اولیه آن را بادقت مطالعه کنند تا اطمینان حاصل شود که به هیچ‌کدام از آن‌ها حساسیت نداشته باشند؛ بنابراین هنگام خرید قاووت اصل کرمان حتماً لیست مواد اولیه را بادقت مطالعه کنید.

همواره به‌خاطر داشته باشید که اغلب انواع قاووت ممکن است برای گروهی از افراد یا بعضی از رنج‌‌های سنی محدودیت مصرف داشته باشد؛ برای مثال افراد زیر ۱۵ سال، مادران و افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نباید از قاووت چهل گیاه به‌پاس داشتن کافئین بالا استفاده نمایند؛ همچنین قاووت شیرافزا نباید در طی دوران بارداری مصرف شود و استفاده از قاووت قاعدگی در بازه زمانی خارج از دوران قاعدگی ممنوع است.

بعضی از تولید‌کنندگان قاووت برای بهبود طعم و رنگ محصول خود از رنگ‌ها و اسانس‌های مصنوعی استفاده می‌کنند؛ این کار تأثیر به سزایی بر اثرگذاری خواص این شیرین‌ها می‌گذارد؛ برای مثال تعدادی از تولیدکنندگان برای بهبود رنگ قاووت پسته از رنگ مصنوعی استفاده می‌کنند. این کار ممکن است طعم قوتو را تحت‌تأثیر قرار دهد؛ بنابراین هنگام خرید و استعلام قیمت قاووت اصل کرمان حتماً از کیفیت آن اطمینان حاصل کنید تا گریبان‌گیر مضرات این خوراکی محبوب نشوید.

انواع قاووت اصل کرمان کدام‌اند؟

قاووت‌های کرمان در انواع بسیار مختلفی تولید می‌شوند  که هر کدام از آن‌ها از نظر خواص و مواد اولیه تشکیل‌دهنده با یکدیگر تفاوت دارند. از جمله مشهورترین قوتوهای اصل کرمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قاووت چهل گیاه

قاووت چهل گیاه، محبوب‌ترین نوع قوتو در کرمان است که از ترکیب بذرها و دانه‌های مغذی چون بذر کتان، کنجد، نخود، سیاه‌دانه، زعفران، مغز گردو، بادام، پسته، رازیانه و غیره تهیه می‌شود. در مستر قاووت برای لطافت بیشتر، از مغز تخمه آفتاب‌گردان به‌جای تخمه کامل استفاده می‌شود.

این قاووت خواصی مانند خون‌سازی، آرام‌بخشی، تقویت حافظه و تمرکز، بهبود گوارش، افزایش انرژی و کاهش ریسک سرطان دارد. طبع آن گرم است و به «بمب انرژی» معروف است. مصرف آن برای افراد دیابتی، دارای رژیم خاص، زنان باردار یا شیرده و کودکان زیر ۱۵ سال توصیه نمی‌شود.

قاووت پسته

قاووت پسته دومین قوتوی معروف کرمان است که با ترکیبی از پسته، هل سبز و شکر تهیه می‌شود. بافت نرم و عطر دل‌نشین آن باعث محبوبیت بالایش شده است. خواص این قاووت شامل افزایش انرژی، کاهش کم‌خونی، تقویت بینایی، جذب بهتر آهن، بهبود سلامت قلب و سیستم ایمنی، تقویت قوای جسمی و جنسی، و محافظت از نورون‌های عصبی است.

محدودیتی برای مصرف آن وجود ندارد، اما افراد حساس به مغزیجات یا دارای مشکلات کلیوی و قلبی بهتر است پیش از مصرف با پزشک مشورت کنند. در قاووت پسته مستر قاووت از ۵۰٪ پسته استفاده شده، در حالی‌ که اکثر تولیدکنندگان از حدود ۳۰٪ بهره می‌برند.

قاووت خشخاش

قاووت خشخاش، سومین قوتو محبوب کرمان، بافتی نرم و طعمی بی‌نظیر دارد. این قوتو از دانه‌های خشخاش، کنجد، هل سبز، نخود و شکر (گاهی شکر قهوه‌ای) تهیه می‌شود. از خواص آن می‌توان به تقویت سیستم ایمنی، پاک‌سازی پوست، تنظیم فشارخون، تقویت عملکرد مغز و بهبود سلامت قلب اشاره کرد. طبع این قاووت گرم است و باید در یخچال و ظروف غیرفلزی نگهداری شود. مصرف آن برای مبتلایان به آسم، بیماری‌های کبدی و کلیوی ممنوع است. همچنین، اگر داروهای خاصی مانند داروهای ضد آلزایمر، ضدافسردگی، ضدتشنج و ضدویروسی مصرف می‌کنید، از قاووت خشخاش استفاده نکنید.

قاووت چهارمغز

قاووت چهارمغز، چهارمین قاووت شناخته‌شده کرمان و از محبوب‌ترین‌های ایران است. این قاووت به دلیل استفاده از گردو، بادام، پسته، فندق، هل و شکر قهوه‌ای، طعمی عالی و بافتی نرم و لطیف دارد. از خواص بی‌شمار آن می‌توان به پیشگیری از سرطان، کاهش کم‌خونی، افزایش قدرت ذهن، بهبود عملکرد گوارش و حفظ سلامت استخوان‌ها اشاره کرد. این قاووت برای بانوان باردار نیز مفید است. طبع قاووت چهارمغز گرم بوده و باید در ظروف دربسته و غیرفلزی در یخچال نگهداری شود. به دلیل داشتن شکر و چربی بالا، افراد دیابتی یا با کلسترول خون بالا بهتر است از مصرف آن خودداری کنند.

قاووت بادام

قاووت بادام، یکی از خوش‌طعم‌ترین و معطرترین قاووت‌های کرمان است که می‌توان از آن برای تهیه فرنی و مصرف با شیر استفاده کرد. این قوتو که از بادام، هل و شکر تهیه می‌شود، برای کودکان بسیار مفید است. از مهم‌ترین خواص آن می‌توان به افزایش سلامت قلب، کاهش خطر دیابت و سرطان، حفظ وزن، تقویت استخوان، بینایی و مغز، بهبود گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. قاووت بادام طبع گرم و تر دارد و با اکثر مزاج‌ها سازگار است. با این حال، افرادی که به بادام آلرژی دارند یا دچار مشکلات گوارشی مانند زخم معده و اسهال هستند، نباید از آن مصرف کنند.

قاووت گل‌گاوزبان

قاووت گل‌گاوزبان، قاووتی آرام‌بخش و مقوی است که می‌تواند میان‌وعده‌ای مفید باشد. این قوتو از گلبرگ گل‌گاوزبان، بادام و شکر تهیه می‌شود و رنگ یاسی کم‌رنگی دارد. از خواص آن می‌توان به آرام‌بخشی، ضدسرطان، تقویت سیستم ایمنی، تسکین دردهای قاعدگی، بهبود عملکرد گوارش، کاهش ریزش مو و درمان التهاب کلیه اشاره کرد. این قاووت طبع گرم و خشک دارد و باید در ظرف دربسته و دور از مواد عطرزا در یخچال نگهداری شود. به دلیل وجود آلکالوئید، مصرف آن برای مادران باردار و شیرده، افراد دارای فشارخون و مشکلات کبدی ممنوع است.

قاووت گل محمدی

قاووت گل محمدی، یکی از خوش‌عطرترین قاووت‌های کرمان است که اخیراً به بازار آمده. این قوتو صورتی رنگ نیست و از گل محمدی، پودر نارگیل، شکر و هل تهیه می‌شود. برای تسکین اعصاب و آرام‌بخشی بسیار مفید است و می‌توان آن را به شکل‌های مختلفی مصرف کرد. از مهم‌ترین خواص آن می‌توان به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تسکین دردهای قاعدگی، کاهش ریسک ابتلا به سرطان، پاک‌سازی کیسه صفرا و کبد، درمان بی‌خوابی و تنظیم کلسترول خون اشاره کرد. قاووت گل محمدی طبع معتدل دارد و با تمامی مزاج‌ها سازگار است. افرادی که به گل محمدی آلرژی دارند نباید از آن استفاده کنند؛ همچنین زنان باردار و شیرده بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.

قاووت نخود نارگیل

قاووت نخود نارگیل، از خوش‌طعم‌ترین و منحصربه‌فردترین قوتوهای کرمان است که طرف‌داران زیادی دارد. بافت روغنی و عطر دل‌انگیز نارگیل آن را متمایز می‌کند. این قوتو که از پودر نارگیل، نخود، هل سبز و شکر تهیه می‌شود، با شیر ترکیب شده و فرنی مفیدی برای کودکان است. از خواص مهم آن می‌توان به بهبود سلامت استخوان‌ها، تنظیم کلسترول خون، تقویت قوای جنسی، تقویت سیستم ایمنی و خاصیت ضد پیری اشاره کرد. همچنین در جلوگیری از رفلاکس معده نیز مؤثر است. کودکان ۱ تا ۲ سال می‌توانند روزی ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری مصرف کنند و می‌توان آن را با شیر یا شیرموز سرو کرد. طبع این قاووت گرم و خشک است و باید در جای خشک و خنک نگهداری شود تا تازگی‌اش حفظ شود. افراد دارای التهاب معده و روده تحریک‌پذیر بهتر است از مصرف آن خودداری کنند.

نحوه نگهداری قوتو

بهتر است برای نگهداری قوتو به نکات زیر توجه نمایید:

  • قوتو را در ظرف‌های فلزی نگهداری نکنید. این ظرف‌ها می‌توانند طعم بسیاری از قاووت را تغییر دهند.
  • ظرف انتخاب شده برای نگهداری قوتو باید درب بسته باشد.
  • به‌هیچ‌عنوان قاووت را در کنار مواد معطر مانند ادویه‌ها نگهداری نکنید.
  • حتماً ظرف حاوی قاووت را در یخچال قرار بدهید.

به‌خاطر داشته باشید که محل نگهداری قاووت باید کاملاً خشک و به‌دوراز هر گونه رطوبتی باشد. همچنین انواع قوتو نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرند.

قاووت برای چی خوبه؟

قاووت‌ها بسته به مواد اولیه به‌کاررفته برای تولید دارای خواص متفاوتی هستند؛ اما ویژگی‌های زیر را عموماً در تمامی قوتو‌ها مشاهده می‌کنیم:

  • موجب افزایش قوای جسمی می‌شوند.
  • انرژی را افزایش می‌دهند.
  • خواص ضدسرطانی دارند.
  • موجب افزایش جذب آهن و کلسیم خون می‌شوند.
  • سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشند.
  • موجب افزایش تمرکز، حافظه و قدرت ذهن می‌شوند.
  • و…

بنابراین، بهتر است قاووت را بر اساس علایق و هدف خود از مصرف آن انتخاب کنید.

ویژگی‌های قوتو

قوتو

قوتو‌ها عموماً دارای بافت خشک و پودری هستند و بوی تازگی می‌دهند؛ اما همواره به‌خاطر داشته باشید، هر چقدر مواد اولیه قوتو شما چرب‌تر باشد، میزان پودری بودن قاووت نیز کاهش پیدا می‌کند. برای مثال قاووت خشخاش حالتی نزدیک به حلوا دارد. عطر قاووت یکی از شاخصه‌های اصلی تشخیص تازگی قوتو است. حتی اگر تابه‌حال این شیرینی را نیز مصرف نکرده باشید، می‌توانید به‌راحتی عطر تازگی یا ماندگی آن را تشخیص دهید.

طرز تهیه قاووت

طرز تهیه قاووت بسته به نوع قوتو متفاوت است. پیشنهاد می‌کنیم که برای اولین‌بار نوع آماده آن را مصرف کنید تا متوجه شوید که آیا آن نوع قوتو موردعلاقه شما هست یا خیر. اما به‌طورکلی می‌توان گفت که باید تمامی بذرها و دانه‌های گیاهی را خشک و برشته کرد و سپس با آسیاب کاملاً به شکل پودر و ریز در آورد.

01

شستشو دانه های گیاهی

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

02

برشته کردن

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

03

آسیاب کردن

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

خرید قاووت اصل کرمان

مجموعه مستر قاووت یکی از تخصصی‌ترین تولیدکنندگان قاووت اصل کرمان بوده که انواع قوتو مخصوص از جمله بارداری، شیرافزا، قاعدگی و… را تولید می‌کند. کیفیت محصولات تولید شده اصلی‌ترین اولویت کاری مجموعه بوده و تمامی سفارش‌ها دراسرع‌وقت و با بسته‌بندی شکیل به دست مشتریان می‌رسد. تمامی قوتو‌ها در بسته‌بندی‌های ۲۰۰ گرمی، ۴۰۰ گرمی و ۱ کیلوگرمی ارائه می‌شوند تا مشتریان بتوانند بر اساس نیاز و بودجه خود نسبت به خرید قاووت اصیل کرمان اقدام کنند.

برای خرید قاووت سؤالی دارید؟ آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید تا از تخصصی‌ترین مشاوره‌ها بهره‌مند شوید.

سؤالات متداول

 

به صورت کلی بهترین زمان مصرف قاووت در میان وعده هست به میزان یک تا دو قاشق غذاخوری

 

 چهل گیاه در دوران بارداری، شیردهی و قاعدگی نباید مصرف بشه و همینطور برای کودکان زیر ۱۰ سال منع مصرف دارد.
ارسال ما به صورت هفتگی هست و مهلت ثبت سفارش تا سه شنبه هر هفته هست طبق سفارشات هر هفته قاووت تولید و بسته بندی میشه تا قاووت تازه بفرستیم خدمتتون. ان شاء الله پنجشنبه ارسال میشه خدمتتون و تقریبا تا اوایل هفته آینده به دستتون میرسه.🌹
بله طبق مواد اولیه ای که در صفحه هر محصول هست و به میزان استاندارد در قاووت‌ها استفاده شده