اطلاعات عمومی

راهکارهای ساده برای درمان کمردرد در پریودی

کمر درد در پریودی

علت کمر درد در پریودی، گرفتگی عضلات در رحم است که گاها شدید بودن آن باعث می‌شود تا این درد به ناحیه کمر نیز انتقال یابد. آیا کمر درد دوران پریودی طبیعی است؟ عموما احساس درد در ناحیه شکم و کمر در دوران پریودی بانوان طبیعی و عادی است؛ اما می‌توان با اصلاح رژیم غذایی، انجام تمرینات ورزشی سبک، گرما درمانی و نوشیدن دمنوش‌های گیاهی، این درد را کاهش داد یا از بروز آن جلوگیری کرد. در این مطلب، به بررسی صفر تا صد علل کمر درد هنگام پریودی و نحوه تسکین درد کمر در پریودی خواهیم پرداخت.

دلایل اصلی کمر درد در پریودی

آیا کمر درد در دوران پریودی طبیعی است؟ درد کمر در دوران قاعدگی کاملا طبیعی بوده و یکی از دلایل اصلی آن، گرفتگی عضلات در رحم است. بانوان معمولا طی سندروم پیش از قاعدگی نیز این کمر درد را تجربه می‌کنند. درد کمر در زمان پریود، می‌تواند مداوم یا منقطع باشد و در بعضی از موارد، همزمان با دل درد و پا درد خواهد بود. کمر درد در پریودی، به دو صورت رخ می‌دهد؛ ممکن است این درد به صورت گسترده باشد یا تنها برخی از نواحی کمر را درگیر کند.

با وجود اینکه کمر درد در پریودی کاملا طبیعی و رایج است؛ اما می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بانوانی که دوره قاعدگی آن‌ها عموما با کمر درد همراه است، می‌توانند با توصیه پزشک، داروهای مسکن مصرف کنند. همچنین، برخی راهکارهای خانگی جهت تسکین درد کمر در پریودی وجود دارند که بسیار تاثیرگذار هستند. به خاطر داشته باشید که؛ کمر درد شدید در دوران پریودی اگر از حد عادی و قابل تحمل بیشتر شود، حتما باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه شود.

درد کمر در زمان پریود، معمولا در اثر تغییر هورمونی در بدن رخ می‌دهد. البته، یکی دیگر از دلایل این کمر درد، تغییرات در “پروستاگلاندین‌ها” است. هورمون‌های دوران قاعدگی، طی این چرخه سبب می‌شوند تا عضلات رحم دچار انقباض شود. فشارهایی که به نواحی لگن و شکم وارد می‌شوند، باعث درد پاها و کمر نیز خواهند شد.

سندروم پیش از قاعدگی یا PMS، گاها نشانه‌های خفیفی نظیر؛ حساسیت سینه‌ها، تحریک‌پذیری، حالت تهوع، نفخ و سردرد خواهد داشت. با این حال، علائم PMS تحت برخی شرایط و در بعضی از افراد، به صورت شدیدتر نمایان می‌شوند و همراه با دردهای فیزیکی و گرفتگی عضلات خواهد بود.

برای کمر درد پریودی چه کنیم؟

کمردرد دوران قاعدگی

در این بخش، به بررسی بهترین روش‌های تسکین درد کمر در پریودی خواهیم پرداخت. علاوه بر راهکارهای توصیه شده توسط پزشکان متخصص، برخی اقدامات ساده نیز هستند که شما می‌توانید به راحتی آن‌ها را در منزل انجام دهید تا به رفع کمردرد شدید قاعدگی کمک کند. یکی از این راهکارهای مفید، قرار دادن کیسه آب گرم یا پد گرم در زیر شکم و بر روی کمر است. انجام اینکار به بهبود و رفع انقباض عضلات کمک بسزایی خواهد کرد. همچنین، انجام ورزش‌های سبک مانند؛ پیاده‌روی و یوگا نیز، باعث بهبود کمر درد در پریودی خواهد شد.

سعی کنید در دوران قاعدگی خود، آب بیشتری بنوشید تا از گرفتگی عضلات جلوگیری شود. به صورت کلی، نوشیدن آب بیشتر باعث بهبود درد کمر خواهد شد. در ادامه، به راهکارهای خانگی بیشتری برای تسکین کمر درد در دوران پریودی، اشاره شده است:

  • حمام آب گرم
  • نوشیدن چای و دمنوش بابونه
  • مصرف مواد خوراکی ضدالتهابی مانند؛ زغال اخته، کدوحلوایی، گیلاس، فلفل دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی
  • پرهیز از مصرف غذاهای شور، چرب و شیرین

در صورتی که روش‌های ذکر شده به اندازه کافی موثر واقع نشدند، می‌توانید از برخی مسکن‌های نسبتا قوی و بدون نسخه، استفاده نمائید. داروهای غیراستروئیدی و ضدالتهابی همچون؛ ناپروکسن و ایبوپروفن، جهت کاهش و بهبود کمر درد در پریودی مفید خواهند بود! مصرف این دسته از داروهای مسکن، باعث کاهش پروستاگلاندین در رحم و در نتیجه، کاهش درد ناشی از پریودی خواهد شد. با مشاهده اولین علائم قاعدگی و کمر درد در پریودی، می‌توانید استفاده از این مسکن‌ها را آغاز کنید!

البته، لازم به ذکر است که؛ در صورت ابتلا به مشکلات و بیماری معده یا خونریزی کبد، به هیچ عنوان نباید از این داروها استفاده کنید! افرادی که به داروی آسپرین نیز حساسیت دارند، نباید این دو مسکن را مصرف نمایند. بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید تا داروهای دیگری برای شما تجویز شوند. موسسه Virginia Spine، که نوعی مرکز سلامتی و درمانی است، به افراد توصیه می‌کند که در صورت مشاهده علائم زیر، حتما به پزشک مراجعه کنند:

  1. احساس درد شدید در ناحیه شکم و کمر بیشتر از 10 روز
  2. درد همراه با بی حسی و سوزش در پا
  3. درد به همراه احساس ضعف در پا
  4. از دست دادن کنترل مثانه
  5. احساس درد به همراه تب

3 راهکار خانگی موثر برای رفع کمر درد در پریودی

به صورت کلی، روش‌های مختلف و متعددی برای تسکین کمر درد در دوران قاعدگی وجود دارند؛ اما شما باید با توجه به علت ایجاد و شدت درد، روش درمان خود را انتخاب کنید! در بخش قبلی، به صورت خلاصه به برخی از این راهکارهای موثر اشاره شد. در ادامه، به طور جزئی‌تر بهترین روش‌های بهبود کمر درد شدید قاعدگی را به شما آموزش خواهیم داد. اولین و مهم‌ترین راه رفع کمر درد در پریودی، اصلاح رژیم غذایی است!

تسکین درد کمر در پریودی با رژیم غذایی مناسب

یکی از موثرترین عواملی که باعث کاهش درد کمر در دوران پریود می‌شود، مصرف مواد غذایی سالم و مقوی است! تا حد ممکن از مصرف غذاهای محتبس کننده و نفخ‌آور پرهیز کنید. این دسته از خوراکی‌ها، گرفتی عضلات شکم را افزایش می‌دهند که در نتیجه این امر درد کمر نیز شدت خواهد گرفت. همچنین، نوشیدن الکل و مصرف غذاهای چرب نیز، بر کمر درد قاعدگی تاثیرگذار است. در این دوره، باید از مصرف کافئین و نوشیدنی‌های گازدار نیز پرهیز شود. بهتر است در دوره پریودی، از غذاهای کم فرآوری شده استفاده کنید و سبزیجات و غذاهای سرشار از فیبر بخورید.

مغزهای خوراکی حاوی منگنز همچون؛ بادام، تخمه کدو و گردو، برای کاهش کمر درد در پریودی مفید هستند. به طور کلی، مصرف مغزیجات باعث کاهش گرفتگی عضلات، دردهای ناحیه شکم، پاها و لگن خواهد شد.

ماساژ درمانی برای رفع کمر درد در پریودی

جهت رفع دردهای ناشی از قاعدگی، می‌توان از ماساژ درمانی کمک گرفت. حدود 20 دقیقه، لگن، کمر، پا و شکم خود را ماساژ دهید تا درد بدن آرام شود. البته، لازم به ذکر است که؛ برای دریافت نتیجه موثر از ماساژ درمانی، بهتر است از افراد حرفه‌ای و متخصص در این زمینه کمک بگیرید!

همچنین، استفاده از انواع روغن‌های گیاهی در فرآیند ماساژ درمانی به تسکین درد کمر و شکم کمک بسزایی خواهد کرد. برخی از روغن‌های گیاهی و مفید که می‌توانید برای ماساژ دادن از آن‌ها استفاده کنید؛ روغن گل سرخ، روغن گیاه رازیانه، روغن نعناع تند و روغن اسطوخودوس هستند.

بهبود سریع کمر درد در پریودی با گرما درمانی

بهبود کمر درد در پریودی با گرما درمانی

یکی دیگر از موثرترین روش‌های رفع درد کمر در زمان پریود، گرما درمانی است! به این منظور که، شما باید نواحی کمر و شکم خود را گرم نگه دارید تا انقباض عضلات کاهش پیدا کند. طبق تحقیقات صورت گرفته، گرم نگه داشتن بدن به اندازه مصرف قرص‌های غیراستروئیدی و مسکن، بر کاهش کمردرد قاعدگی موثر خواهد بود!

به منظور انجام اینکار، باید از پد و کیسه آب گرم استفاده کنید. شما می‌توانید طی دوره سندروم پیش از قاعدگی، حوله گرم بر روی کمر و شکم خود بگذارید یا حمام آب گرم بگیرید. هر دو به یک اندازه موثر خواهند بود. استفاده از کمپرس آب گرم و کیسه آب گرم، باعث می‌شود تا جریان خون در نواحی شکم و کمر شما افزایش یابد و به این ترتیب، باعث تسکین درد کمر در پریودی خواهد شد.

انواع دمنوش برای تسکین درد کمر در پریودی

علاوه بر روش‌های خانگی ذکر شده، شما می‌توانید از طب سنتی نیز جهت بهبود کمر درد در پریودی استفاده کنید! به عنوان مثال؛ مصرف دمنوش‌های گیاهی، می‌تواند تا حد بسیاری بر این امر موثر باشد. همچنین، این دمنوش‌ها همانند داروهای شیمیایی و مسکن‌ها عوارض نخواهند داشت؛ زیرا کاملا طبیعی و ارگانیک هستند.

مصرف زنجبیل و دمنوش آن

گیاه زنجبیل، تاثیر شگفت‌انگیزی بر کاهش درد و التهابات ناشی از قاعدگی خواهد داشت. شما می‌توانید جهت تسکین کمردرد شدید قاعدگی، پودر زنجبیل را 4 بار در روز میل نمائید. این روند را به مدت 3 روز ادامه دهید تا تاثیرات شگفت‌انگیز آن را مشاهده کنید! همچنین، شما می‌توانید پودر زنجبیل را در آبجوش بریزید و مقداری عسل به آن اضافه کنید و دمنوشی خوش طعم و مفید را تهیه کنید. مصرف دمنوش زنجبیل دم کرده، برای کاهش درد پریودی بسیار مفید خواهد بود.

دمنوش و چای بابونه

دمنوش و چای بابونه

مصرف گیاه بابونه و چای آن، باعث افزایش سطح “گلیسین” ادرار می‌شود. در نتیجه این امر، گرفتگی عضلات بهبود خواهند یافت. ماده گلیسین، به شدت در تسکین دردهای کمر دوران قاعدگی موثر است؛ زیرا باعث شل شدن اعصاب بدن می‌شود. توصیه ما به شما این است که؛ پیش از شروع دوره قاعدگی، به صورت روزانه 2 فنجان دمنوش بابونه بنوشید تا به بهترین شکل در روند بهبود درد قاعدگی شما تاثیرگذار باشد.

دمنوش دارچین

دارچین ادویه‌ای خوشبو و خوش طعم است که نوعی گیاه دارویی بسیار موثر نیز محسوب می‌شود. شما می‌توانید دمنوش دارچین را به منظور رفع التهابات دوران قاعدگی و کاهش کمر درد پریودی، مصرف نمائید! مصرف دمنوش دارچین، نه تنها باعث رفع کمردرد قاعدگی می‌شود؛ بلکه سبب کاهش خونریزی نیز خواهد شد. افرادی که از خونریزی شدید در دوران قاعدگی خود رنج می‌برند، می‌توانند از فواید دمنوش دارچین یا چای دارچین بهره‌مند شوند.

گیاه دارچین، دارای خواص تسکین دهندگی و ضدالتهابی است. پزشکان تغذیه توصیه می‌کنند؛ در 3 روز اول دوره قاعدگی، هر روز 3 بار دمنوش یا کپسول دارچین را مصرف نمائید.

رژیم غذایی برای کمر درد هنگام پریودی

در این بخش از مقاله، به معرفی بهترین انواع خوراکی و رژیم غذایی برای دوران قاعدگی خواهیم پرداخت. با رعایت این رژیم و مصرف مواد غذایی پیشنهاد شده، می‌توانید کمردرد شدید قاعدگی را به بهترین شکل بهبود دهید!

ماهی سالمون

مصرف امگا 3، برای کاهش دردهای دوران قاعدگی بسیار مفید خواهد بود. ماهی سالمون نیز، سرشار از این نوع ماده مفید است. سالمون، دارای خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است و از این رو، به رفع گرفتگی عضلات در رحم می‌تواند کمک بسزایی نماید. سعی کنید در طول هفته طی دوره قاعدگی خود، حتما 1 الی 2 وعده غذایی را به مصرف ماهی اختصاص دهید. خوراک ماهی آزاد کبابی یا سوشی ماهی سالمون، بسیار مقوی هستند. ماهی سالمون دارای طبع گرم است و غذاهایی که چنین ویژگی دارند، در دوران پریودی بسیار کمک کننده خواهند بود.

شکلات تلخ

جالب است بدانید که؛ مصرف شکلات تلخ برای رفع و بهبود کمر درد هنگام پریودی، بسیار مفید و مقوی خواهد بود! شکلات تلخ، منبعی سرشار و غنی از منیزیم و آنتی‌اکسیدان است. با وجود تمام خواص مفید شکلات تلخ برای درمان کمر درد در پریودی و درد قاعدگی، بهتر است آن را در حد اعتدال مصرف کنید؛ زیرا حاوی قند و کافئین است.

جو دوسر

یکی دیگر از بهترین مواد خوراکی برای دوران پریودی، جو دوسر است. این مواد غذایی، حاوی ویتامین‌های A، B و کلسیم است و نوعی غلات کامل محسوب می‌شود. جو دوسر، سرشار از آهن است و به خونسازی بدن کمک بسزایی می‎‌کند. مصرف جو دوسر به صورت روزانه، 14 میلی‌گرم از آهن مورد نیاز برای بدن را تامین خواهد کرد! نه تنها خوردن جو دوسر باعث بهبود درد کمر ناشی از قاعدگی می‌شود؛ بلکه در صورت بروز مشکلات ناراحتی معده نیز، می‎‌تواند به تسکین آن کمک نماید.

آلو، هندوانه و انجیر

انجیر

در دوران پریودی، بهتر است انواع قندهای طبیعی را جایگزین قند و شکر مصنوعی کنید تا درد کمر و شکم کاهش پیدا کند. میوه‌هایی نظیر؛ انجیر، آلو و هندوانه سرشار از قند طبیعی هستند. به علاوه، این میوه‌ها منابع غنی از انواع ویتامین‌اند که باعث کاهش نفخ می‌شوند.

خوردن هندوانه در دوران قاعدگی، به تامین آب بدن و هیدراته نگه داشتن آن کمک بسزایی خواهد کرد. در نتیجه هیدراته بودن بدن، تورم، التهابات و نفخ نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

انواع مرکبات

مصرف ویتامین سی در دوران قاعدگی، بدن شما را تقویت می‌کند و دردهای نواحی کمر و شکم بهبود پیدا خواهند کرد. شما می‌توانید جهت تامین ویتامین سی بدن خود، از قرص‌های جوشان استفاده کنید؛ اما بهترین منبع برای دریافت ویتامین سی، مرکبات هستند! پرتقال، لیموترش و لیمو شیرین، سرشار از ویتامین سی و فیبر هستند و می‌توانند به خوبی قند مورد نیاز بدن را نیز در دوران پریودی تامین کنند.

مرکبات خواص متعدد دیگری نظیر؛ کمک به بهبود نفخ و نوسانات خلقی را در دوران پریودی برای افراد به همراه دارند. همچنین، مصرف مرکبات به هیدراته نگه داشتن بدن کمک خواهد کرد. نوشیدن یک لیوان آب پرتقال طبیعی یا نوشیدنی آبلیمو، می‌تواند به بهبود علائم سندروم پیش از قاعدگی کمک شایانی کند!

زرده تخم‌مرغ

زرده تخم مرغ برای درمان کمردرد در دوران قاعدگی

انواع مواد مغذی نظیر؛ ویتامین‌های گروه B، اسیدهای چرب ضروری، مواد مغذی محلول در چربی، آهن و پروتئین در زرده تخم‌مرغ وجود دارند! از این رو، می‌توان گفت؛ زرده تخم‌مرغ یکی از بهترین مواد غذایی است که شما می‌توانید آن را در دوره قاعدگی و به منظور کاهش کمر درد در پریودی، میل نمائید! البته، مصرف زرده تخم‌مرغ در افرادی که دارای معده‌ای حساس هستند، می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد و سبب نفخ و سوزش معده شود.

قاووت قاعدگی

قاووت قاعدگی

مقوی‌ترین خوراکی برای بهبود مشکل کمر درد در پریودی، قاووت قاعدگی است! حال ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که؛ قاووت چیست قاووت نوعی خوراکی و شیرینی اصیل ایرانی است که سرشار از آنتی‌اکسیدان و اسیدهای چرب غیر اشباع است. برخی از مهم‌ترین ترکیبات مغذی در قاووت قاعدگی شامل؛ املاح معدنی، اسیدهای چرب، استرول‌ها و ویتامین‌ها هستند. قاووت انواع مختلفی دارد و با توجه به مواد مغذی که در روند تهیه آن مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌تواند از خواص متنوعی برخوردار باشد.

آرد نخودچی، نارگیل، پودر پسته، رازیانه، قهوه، پودر مغز گردو و جو، برخی از مواد اولیه رایجی هستند که عموما در قاووت قاعدگی بکار برده می‌شوند. قاووت خوراکی بسیار مقوی و مفید است که خواص بسیاری برای سلامتی دارد و یکی از این خواص مهم، کمک به بهبود دردهای دوران قاعدگی است!

اگر شما نیز در دوران پریودی و قاعدگی خود درد شدیدی را در ناحیه کمر و شکم تجربه می‌کنید؛ مصرف قاووت قاعدگی، که به طور اختصاصی جهت کمک به افراد در این دوره تهیه می‌شود، به بهبود و تقویت بدن شما کمک بسیاری خواهد کرد! شما می‌توانید جهت خرید قاووت و مشاهده انواع محصولات ارگانیک و مقوی، به بخش فروشگاه وبسایت مسترقاووت، مراجعه کنید.

جمع‌بندی 

درد کمر در زمان پریود، یکی از نشانه‌های طبیعی دوران قاعدگی است که اکثر بانوان آن را تجربه می‌کنند. با اصلاح رژیم غذایی و مصرف مواد خوراکی ارگانیک، فیبر و سبزیجات، می‌توان از بروز این درد تا حد زیادی جلوگیری کرد. همچنین، جهت رفع کمردرد قاعدگی راهکارهای خانگی بسیاری وجود دارند که در این مقاله به بررسی آن‌ها پرداخته‌ایم. نوشیدن دمنوش‌های گیاهی زنجبیل، بابونه و دارچین، گرما درمانی و ماساژ درمانی، برخی از این روش‌های موثر و ساده هستند.همچنین، شما با تقویت بدن خون و مصرف غذاهای مقوی همچون؛ ماهی سالمون، قاووت قاعدگی و زرده تخم‌مرغ، می‌توانید نشانه‌های دوران قاعدگی و کمر درد در پریودی را بهبود دهید!

10 دیدگاه در “راهکارهای ساده برای درمان کمردرد در پریودی

  1. هانیه گفت:

    باسلام
    خوردن شیر در دوران قاعدگی کمکی به درمان درد می کنه؟ این مکملی که معرفی کردین رو میشه با شیر خورد؟
    ممنون

    1. پشتیبان مسترقاووت گفت:

      سلام وقت بخیر
      خیر در دوران قاعدگی مجاز به مصرف شیر و لبنیات نیستید
      با توجه به طبع سردی که دارند باعث کاهش فشار و افزایش درد در دوران قاعدگشی میشوند

  2. سودابه گفت:

    درود و وقت بخیر
    در محتوا اشاره به زرده تخم مرغ اشاره شده بود گفتم بهتره این نکته رو اضافه کنم که زرده تخم مرغ نباید به صورت خام خئرده بشه چون ممکنه باعث مسمومیت بشه

    1. پشتیبان مسترقاووت گفت:

      سلام وقت بخیر
      بله کاملآ درسته ممنون از اینکه این مطلب مهم رو عنوان کردید

  3. مینا گفت:

    سلام خسته نباشید
    خوردن فست فود میتونه این دردا رو زیادتر کنه؟

    1. پشتیبان مسترقاووت گفت:

      سلام وقت بخیر
      بستگی به تیپ بدنی و طبعتون داره پون غذاهای فست فودی سودازا هستند امکانش هست که با خوردن فست فود سردی غلبه کنه و باعث درد در بدن شما بشه.

  4. نرگس گفت:

    سلام شکلات تلخ واقعا برای کمردرد پریودی خوبه؟ کافئین داره!

    1. پشتیبان مسترقاووت گفت:

      سلام وقت یخیر
      شکلات تلخ به دلیل منیزیم و آهنی که داره یک میان وعده خوب برای دوران قاعدگی

  5. سمانه گفت:

    سلام بعضی از مواد غذایی که معرفی شده طبع سرد دارن مشکلی نیست این مواد رو مصرف کنیم؟

    1. پشتیبان مسترقاووت گفت:

      سلام وقت بخیر
      اگرطبع بدنتون گرم باشه و به صورت متعادل مصرف بشه خیر مشکلی به وجود نمیاره اما اگر سرد مزاج هستید مصرف نشه بهتره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *