آیا مصرف ریحان در دوران بارداری مجاز است؟ ریحان یکی از خوشمزهترین و مقویترین انواع سبزیجات است. این نوع سبزی منبع غنی پتاسیم است و به جلوگیری از لخته شدن خون، کمک بسزایی میکند. از این رو، مانع از دست دادن خون زیاد هنگام زایمان خواهد شد. همچنین، ریحان حاوی منگنز است که باعث رشد بهتر غضروف و استخوانهای جنین میشود. مصرف ریحان در بارداری، بیخطر است و مانعی ندارد؛ اما نباید در خوردن آن افراط شود. در ادامه این مطلب، به بررسی خواص خوردن ریحان در بارداری میپردازیم.
تاثیر خوردن ریحان در بارداری چگونه است؟
نه تنها مصرف ریحان در بارداری خطرناک نیست؛ بلکه فواید بسیاری برای جنین و مادر دارد! البته، بهتر است ریحان را قبل از مصرف به خوبی شستشو دهید. ریحان حاوی انواع ماده معدنی ضروری نظیر؛ ویتامین E، ویتامین C، پتاسیم و فسفر است. این مواد معدنی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از جنین و مادر در مقابل انواع عفونتها محافظت میکنند. یکی از انواع خواص ریحان در بارداری، جلوگیری از نقایص جنین در دوران بارداری است؛ زیرا این سبزی مقوی، حاوی فولات است.
ریحان منبعی سرشار از آهن است! بنابراین، خوردن ریحان در بارداری، به رفع مشکل کم خونی بانوان نیز کمک خواهد کرد و باعث بهبود سطح گلبولهای قرمز و هموگولوبین در خون میشود. ریحان در دوران بارداری، کمخونی را در بانوان کاهش خواهد داد! سبزی ریحان در بارداری، باعث تسکین دردهای این دوران میشود؛ زیرا خاصیت ضدالتهابی دارد.
خاصیت ریحان در بارداری باعث کاهش استرس بانوان شده، سطح قند خون را تنظیم میکند و مسکن مفیدی برای آنفولانزا و سرماخوردگی است. همچنین، مصرف ریحان در بارداری جهت تقویت ریهها نیز بسیار موثر خواهد بود. با وجود اینکه خواص ریحان در بارداری بسیار است؛ اما افراط در مصرف آن عوارضی را نیز به دنبال خواهد داشت.
سبزی ریحان حاوی نوعی روغن فرار به نام “استراگل” است که تاثیرات بسیار مخربی برای بانوان باردار دارد! این روغن باعث تحریک رحم و حتی سقط جنین میشود! البته، مصرف ریحان در بارداری به صورت سبزی خوردن مشکلی ندارد؛ اما نباید آن را به شکل دارو یا دمنوش استفاده کنید. بر اساس گفتههای وبسایت kernodle.com، مصرف ریحان تازه در بارداری سالمتر بوده و بهتر است به جای ریحان خشک، از سبزی تازه آن در غذا استفاده شود.
عوارض ریحان در بارداری
مصرف ریحان در بارداری به صورت افراطی، سطح قند بدن را کاهش میدهد و در نتیجه ممکن است باعث لرزش، سرگیجه و تحریکپذیری بانوان شود! سبزی ریحان دارای خاصیت رقیق کنندگی خون است؛ از این رو، خوردن آن به بانوانی که مبتلا به اختلالات لختگی خون هستند، به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
ریحان حاوی نوعی روغن طبیعی به نام “اوژنول” است که مصرف زیاد آن میتواند سلامتی جنین داخل رحم و بانوان باردار را تهدید کند! این روغن سبب افزایش ضربان قلب، تشنج، سرگیجه، سوزش دهان و گلو، اختلال در تنفس، خون در ادرار و در شرایط وخیم، به کما رفتن افراد خواهد شد.
با وجود تمامی عوارض ریحان در بارداری، اگر این سبزی به مقدار مناسبی مصرف شود؛ خطرناک نخواهد بود! در نتیجه، خوردن ریحان تازه در بارداری مانعی ندارد؛ اما باید از مصرف بیش از اندازه آن جدا خودداری کنید. در پاسخ به سوال ” آیا خوردن ریحان در بارداری ضرر دارد؟” میتوان گفت که؛ مصرف این سبزی در مقادیر کم مضر نیست و برای بدن مادر و جنین نیز مفید است.
همچنین شما باید پیش از خوردن ریحان، این سبزی را به دقت بشوئید؛ زیرا امکان دارد برگهای آن دارای باکتریها یا انگلهای مختلف باشند. عدم رعایت نکات ایمنی در شستشوی ریحان، نهایتا منجر به عفونتهای “لیستریوز” و “توکسوپلاسموز” خواهد شد!
خواص ریحان در بارداری
ریحان حاوی انواع املاح معدنی، ویتامینها و فیبر است. از این رو مصرف ریحان در بارداری خواص بسیاری برای بانوان به همراه دارد. شما میتوانید این سبزی مقوی را به صورت خام یا همراه با غذا میل کنید. همچنین، میتوان از آن برای تهیه انواع وعدههای غذایی نظیر سوپ نیز، استفاده کرد. خوردن ریحان تازه در بارداری به بهبود عملکرد دستگاه گوارشی کمک کرده و یبوست ناشی از حاملگی را نیز رفع میکند.
یکی از مهمترین خواص خوردن ریحان در بارداری، کمک به جلوگیری از مشکل کم خونی است؛ زیرا این سبزی سرشار از آهن است. مصرف ریحان در بارداری، موجب افزایش سطح “هموگلوبین” در خون و تعداد گلبولهای قرمز میشود. بنابراین، خوردن سبزی ریحان در بارداری به رفع احساس خستگی مادران نیز کمک بسزایی خواهد کرد! در ادامه این بخش، به بررسی سایر خواص ریحان در بارداری و فواید مصرف ریحان در بارداری خواهیم پرداخت.
کمک به تنظیم انعقاد خون
سبزی ریحان غنی از ویتامین K یا پتاسیم است. این ویتامین باعث انعقاد خون میشود و در نتیجه میتواند مانع از دست رفتن خون شود. با مصرف ریحان در بارداری، خونریزی زایمان بانوان به طرز چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد.
رشد بهتر جنین در رحم مادر
در سبزی ریحان مقدار قابل توجهی ویتامین A یافت میشود که میتواند به تکامل و رشد بهتر جنین کمک بسزایی کند! تامین ویتامین A کافی برای بدن، باعث رشد ریهها، چشمها، قلب و سیستم عصبی مرکزی جنین خواهد شد. در نتیجه، مصرف ریحان در بارداری میتواند تاثیر مثبتی بر شکلگیری جنین و سلامتی او داشته باشد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
سبزی ریحان سرشار از انواع املاح معدنی مانند؛ فسفر، روی، مس، منیزیوم، پتاسیم، منگنز و مس است. همچنین انواع ویتامینها نظیر؛ ویتامین E، ویتامین C، نیاسین و ریبوفلاوین در این سبزیوجود دارند. از این رو، مصرف ریحان در بارداری باعث تقویت سیستم ایمنی شده و از ابتلا به بیماری طی این دوران جلوگیری میکند.
کمک به رشد استخوانها
یکی از مهمترین املاح معدنی موجود در ریحان، منگنز است؛ که باعث رشد و تشکیل بهتر بافتهای استخوانی و غضروفی جنین میشود. به علاوه، منگنز دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است که موجب کاهش استرس اکسیداتیو میشود و تخریب بافتی را نیز کمتر میکند. خاصیت ریحان در بارداری، موجب جلوگیری از آسیب سلولی مادران خواهد شد که این ویژگی نیز به دلیل وجود منگنز بالا است.
تامین و تولید خون
از خواص خوردن ریحان در بارداری میتوان به تامین خون مادر و جنین اشاره کرد. سبزی ریحان حاوی “فولات” است که نقش حیاتی را در روند تشکیل خون بر عهده دارد. به علاوه، تامین فولات مورد نیاز بدن، باعث جلوگیری از انواع نقصهای ژنتیکی در جنین میشود که یکی از بارزترین آنها، “نقص لوله عصبی” است. علاوه بر موارد ذکر شده، مصرف ریحان در بارداری میتواند مانع از زایمان زودرس و تولد نوزادان با وزن کم شود.
با وجود تمام خواص ریحان در بارداری، بهتر است آن را در حد اعتدال مصرف کنید و به هیچ عنوان افراط ننمائید؛ زیرا خوردن بیش از اندازه سبزی ریحان در بارداری قند خون مادران را به شدت افزایش میدهد و عوارض شدیدی را به همراه دارد! همچنین، بهتر است پیش از مصرف ریحان کوهی در بارداری با پزشک متخصص خود مشورت کنید. ما به شما توصیه میکنیم که سبزیجات و میوهجات را پیش از مصرف با دقت با آب و نمک شستشو دهید تا کاملا ضدعفونی شوند.
آیا خوردن ریحان بنفش در بارداری خطرناک است؟
با وجود اینکه مصرف ریحان در بارداری مفید است؛ اما، ریحان بنفش حاوی استراگول بالایی است که سبب انقباض رحم میشود. از این رو، بهتر است بانوان بارداری از مصرف ریحان بنفش پرهیز کنند؛ زیرا خطر سقط شدن جنین وجود دارد. همچنین، به خاطر داشته باشید که نباید اساس ریحان را نیز به صورت خوراکی مصرف کنید!
فواید تخم ریحان در بارداری
تخم ریحان برای بانوان باردار مفید است؛ اما باید به مقدار کم و با مشورت پزشک مصرف شود. یکی از انواع فواید تخم ریحان در بارداری، کمک به کاهش قند خون است. بانوان بارداری که از مشکل دیابت نوع 2 رنج میبرند، میتوانند با مصرف تخم ریحان به بهبود این بیماری کمک کنند. شما میتوانید تخم ریحان را قبل از هر وعده غذایی میل کنید تا به کاهش قند خون کمک نماید؛ البته، به شما توصیه میشود که پیش از مصرف تخم ریحان، حتما با پزشک متخصص خود مشورت نمائید!
یکی دیگر از انواع فواید تخم ریحان در بارداری کاهش اسیدیته معده است که به عنوان یکی از رایجترین مشکلات دوران بارداری شناخته میشود. تخم ریحان را در آب بریزید تا کمی خیس بخورد و سپس آن را نوش جان کنید. این ماده خوراکی همچون آرامبخش معده عمل میکند و سوزش آن را کاهش میدهد. شایان ذکر است که؛ مصرف تخم ریحان در بارداری باعث خنک شدن و شادابی شما نیز میشود! در واقع، این ماده خوراکی مقوی با کاهش دمای بدن معده را خنک میکند. بنابراین، بهتر است تخم ریحان را در فصل تابستان میل کنید.
علاوه بر این موارد، مصرف تخم ریحان باعث افزایش سلامتی پوست و موی بانوان نیز میشود. به دلیل تغییرات هورمونی سریع و ناگهانی طی دوره بارداری، بسیاری از بانوان دچار ریزش مو و مشکلات پوستی میشوند. از طرف دیگر، تخم ریحان سرشار از پروتئین است و به همین خاطر، میتواند باعث رشد بهتر مو و جلوگیری از ریزش آن شود. در بخش زیر، به سایر فواید تخم ریحان در بارداری اشاره شده است:
- افزایش سلامت قلب
- کاهش استرس و اضطراب
- بهبود التهابات بدن
- جلوگیری از افسردگی
- بهبود عملکرد کلیهها
- تامین فیبر مورد نیاز بدن
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- افزایش سلامت دهان و دندانها
بهترین رژیم تغذیه دوران بارداری
رژیم تغذیه دوران بارداری باید متنوع باشد. بنابراین، سعی کنید انواع مواد غذایی از جمله؛ سبزیجات، میوهجات، پروتئینها، غلات کامل و لبنیات را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. رژیم تغذیه دوران بارداری باید شامل کلسیم، آهن، اسید فولیک و انواع ویتامینها باشد. مصرف کلسیم برای تقویت دندانها و استخوانهای مادر و جنین ضروری است. به منظور تامین کلسیم میتوانید لبنیات کم چرب، آجیلها و سبزیجات برگدار را مصرف کنید.
همچنین مصرف مواد غذایی حاوی آهن نیز برای جلوگیری از کم خونی حیاتی هستند. گوشت قرمز، ماهی، مرغ، سبزیجات برگ سبز تیره، حبوبات و انواع میوههای خشک، سرشار از آهن هستند! علاوه بر آهن، اسید فولیک نیز نقش بسیار مهمی در رشد جنین دارد. مرکبات، غلات و حبوبات منابع غنی از اسید فولیک هستند.
با وجود اینکه مصرف انواع ویتامینها برای بدن ضروری است؛ اما ویتامین D باعث جذب بهتر کلسیم در بانوان باردار میشود. به همین خاطر، ویتامین D سبب تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد. برای تامین این نوع ویتامین، بهتر است تخممرغ، شیر و انواع ماهیهای چرب را به رژیم تغذیه دوران بارداری اضافه کنید!
در نهایت، مصرف انواع مکملهای غذایی نیز برای رشد بهتر جنین و تقویت بدن مادر مفید خواهند بود. به عنوان مثال؛ مصرف مکملهای اسید فولیک، ویتامین D و آهن با تجویز پزشک، میتوانند مفید باشند. البته، انواع مکملهای ارگانیک و طبیعی نیز مانند؛ قاووت بارداری، میتوانند برای بانوانی که در دوره بارداری هستند موثر و مقوی باشند!
خواص قاووت بارداری
یکی از بهترین و مقویترین مکملهای غذایی برای دوران بارداری، “قاووت بارداری” است! امکان دارد این سوال برای شما ایجاد شود که؛ قاووت چیست؟ قاووت نوعی مکمل ارگانیک و طبیعی است که از انواع غلات، دانهها و مغزیجات تهیه میشود و خواص بسیاری دارد. قاووت بارداری، دارای طبع گرم است و باعث افزایش انرژی میشود.
در تهیه قاووت بارداری از تخمه آفتابگردان، جو دوسر، جو، پسته، بادام، نارگیل، گردو، فندق، خرما و غیره استفاده شده است. در ادامه این بخش، به خواص مهم قاووت بارداری اشاره کردهایم:
- تقویت هوش جنین
- تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن
- جلوگیری از زایمان زودهنگام
- تثبیت فشار خون
- جلوگیری از پوسیدگی دندانها
- بهبود رشد و استخوانبندی جنین
شایان ذکر است که؛ شما میتوانید قاووت بارداری را به رژیم غذایی برای وزنگیری جنین نیز اضافه کنید! برای خرید قاووت ارگانیک و مقوی، به وبسایت مسترقاووت مراجعه نمائید و انواع محصولات ما را مشاهده کنید.
کلام آخر؛ آیا خوردن ریحان در بارداری ضرر دارد؟
در این مطلب، به بررسی کامل تاثیرات مصرف ریحان در بارداری، خواص ریحان در بارداری و عوارض ریحان در بارداری پرداختیم. خوردن ریحان در دوران حاملگی بسیار مفید است و به هیچ عنوان منعی ندارد؛ اما بهتر است در مصرف ریحان در بارداری زیادهروی نشود تا سبب افزایش قند خون نگردد. ریحان حاوی فیبر، انواع املاح معدنی و ویتامینها است که برای بدن مادر و جنین ضروری هستند. از خاصیت ریحان در بارداری میتوان به انعقاد خون، افزایش گلبولهای قرمز در خون، رشد استخوانهای جنین، تقویت سیستم ایمنی بدن و عملکرد دستگاه گوارشی مادر اشاره کرد.
سلام
ریحان تازه رو با چی بشوریم تا خیالمون راحت باشه؟
سلام وقت بخیر
مقداری نمک یا جوش شیرین یا سرکه به آب اضافه میکنیم،سبزی ها رو خیس میکنیم و بعد از چند دقیقه میشوییم و آب میکشیم