استحمام در دوران قاعدگی نه تنها مضر نبوده و باعث ایجاد بیماری نمیشود، بلکه بسیار ضروری و مفید است! حتی بهتر است طی دوران پریودی، بیشتر از روزهای عادی به حمام بروید تا از ابتلا به بیماریهای میکروبی و عفونت دستگاه تناسلی جلوگیری کنید. ممکن است این سوال برای برخی از افراد ایجاد شود که؛ آیا حمام در پریودی ضرر دارد؟ شایعاتی که در رابطه با استحمام در دوران قاعدگی گفته میشود، هیچگونه اثبات و دلیل علمی ندارند! بنابراین، حمام در پریودی موجب افزایش درد، تنبلی تخمدان، نازایی یا کیست نخواهد شد. در واقع، حمام در زمان پریود یکی از الزامات رعایت بهداشت طی این دوران است! در این مقاله، به بررسی صفر تا صد تاثیر حمام در پریودی خواهیم پرداخت.
استحمام در دوران قاعدگی و تاثیرات آن
حمام در ایام پریودی، یکی از مهمترین مواردی است که باید در نظر گرفته شود؛ زیرا، عدم رعایت بهداشت بانوان حین پریودی، عوارض جدی را به دنبال خواهد داشت! به علاوه، شستشوی بدن در دوره پریودی، میتواند باعث جلوگیری از عفونت و تحریک پوست شود. “عفونتهای دستگاه ادراری” و “واژینوز باکتریایی”، بیماریهایی هستند که در اثر عدم رعایت بهداشت بدن طی دوران پریودی، ایجاد میشوند. با استحمام در دوران قاعدگی، میتوانید از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری نمائید. شایان ذکر است که؛ در وبسایت healthshots.com به بانوان توصیه میشود؛ طی دوره پریودی روزانه 2 بار به حمام بروند و بدن خود را شستشو دهند.
علاوه بر رفع بوی نامطبوع بدن و عدم ابتلا به بیماریهای عفونی، حمام در حین پریودی مزایای دیگری را به همراه دارد. به عنوان مثال؛ دوش آب گرم به شما کمک میکند تا دردهای ماهیچهای ناشی از پریودی را کاهش دهید و احساس آرامش بیشتری داشته باشید. بهبود کمردرد و سردرد پریودی نیز، از مزیتهای استحمام در دوران قاعدگی هستند! حمام رفتن در زمان پریودی به ویژه قبل از خواب شبانه، به شما کمک خواهد کرد تا با آرامش بیشتری بخوابید و کیفیت استراحت خود را افزایش دهید.
حمام آب گرم، سبب افزایش گردش خون در لگن میشود. از این رو، شما درد کمتری را در این نواحی احساس خواهید کرد! همچنین، اگر حین پریودی دچار یبوست و نفخ میشوید؛ جریان گردش خون ناشی از حمام آب گرم به تسکین و بهبود این مشکلات کمک بسزایی خواهد کرد. در ادامه این مطلب، فواید استحمام در دوران قاعدگی را بیشتر بررسی میکنیم.
فواید استحمام در دوران قاعدگی
حمام در دوره ی پریودی، میتواند به کاهش دردهای ماهیچهای، رفع استخوان درد، گرفتگی عضلات بدن و بهبود خلق و خوی بانوان کمک بسزایی کند! حمام در پریودی شما را آرام کرده و خستگیتان را از بین میبرد. این امر، یکی از مهمترین فواید استحمام در دوران قاعدگی است. رعایت بهداشت و جلوگیری از ابتلا به عفونت نیز از فواید دیگر حمام در پریودی هستند. بانوان طی این دوره باید توجه ویژهای به بهداشت و شستشوی بدن خود داشته باشند تا بتوانند سلامتیشان را حفظ کنند.
بنابراین، بهتر است در پریودی مرتب به حمام بروید. شایان ذکر است که؛ نشستن در وان حمام حین پریودی به هیچ عنوان توصیه نمیشود. زمان قاعدگی دهانه رحم باز است؛ از این رو، پیشنهاد میشود به صورت ایستاده حمام کنید تا احتمال نفوذ آب به واژن کمتر شود. در بخش زیر، به صورت کلی به مزیتها و فواید استحمام در دوران قاعدگی اشاره شده است:
- رفع احساس خستگی
- بهبود خلق و خو و روحیه بانوان
- افزایش آرامش و کیفیت خواب
- رعایت بهداشت فردی
- تسکین کمردرد
- رفع گرفتگی عضلات
- شستشوی بدن و جلوگیری از ابتلا به عفونت واژن
عوارض حمام رفتن در پریودی
آیا حمام در پریودی مشکل دارد؟ در زمانهای گذشته، حمام شخصی در منازل وجود نداشت و بیشتر افراد به حمامهای عمومی مراجعه میکردند. با توجه به اینکه تعداد افراد زیادی از این حمامها استفاده میکردند، به بانوان توصیه میشد تا جهت رعایت بهداشت و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی، حین دوره پریودی به حمام نروند! همچنین، با توجه به خزینهای بودن حمامهای عمومی، امکان داشت آب موجود در آن به خون آلوده شود و سایر افراد نتوانند از آن استفاده کنند.
امروزه، با توجه به استفاده از حمامهای شخصی، چنین مشکلاتی دیگر وجود ندارند و شما میتوانید با آرامش خاطر در دوران قاعدگی به حمام بروید بدون اینکه نگران ابتلا به بیماریهایی نظیر؛ سرد شدن رحم، کیست یا تنبلی تخمدان شوید!
در روز چندم پریودی حمام برویم؟
استحمام در دوران قاعدگی به طور کلی توصیه شده است! در نتیجه، دوش گرفتن طی تمام دوران پریود بدون مانع است. همچنین، حمام در روز اول پریودی نیز مشکلی ندارد؛ زیرا هیچگونه دلیل و اثبات علمی وجود ندارد که نشان دهنده خطر حمام در دوران قاعدگی باشد. البته، به بانوان توصیه میشود که؛ حین قاعدگی دوش آب گرم بگیرند و برای استحمام از آب سرد استفاده نکنند.
آب سرد سبب افزایش انقباضات رحم خواهد شد و امکان دارد دردهای شکمی و رحم شما را افزایش دهد. یکی از مهمترین نکاتی که باید در رابطه با حمام تو پریودی رعایت شود؛ استحمام به صورت ایستاده است! سعی کنید تا حد ممکن از نشستن طولانی مدت کف حمام یا وان جدا خودداری کنید.
چگونه در پریودی حمام کنیم؟
ممکن است این سوال برای برخی از افراد ایجاد شود که؛ در زمان پریودی چگونه به حمام برویم؟ در این بخش به بررسی نکاتی خواهیم پرداخت که بهتر است حین استحمام در دوران قاعدگی رعایت شوند. ابتدا، باید نوار بهداشت، پد یا تامپون قبلی را دور بیاندازید. هنگام حمام کردن در دوران قاعدگی ناحیه تناسلی را به صورت کامل با آب شستشو دهید. اکر حین شستشو همچنان خونریزی ادامه داشت، جای هیچگونه نگرانی نیست! برای شستشوی بدن میتوانید از فوم مخصوص یا صابون استفاده نمائید؛ اما دقت کنید که کف صابون نباید به هیچ عنوان وارد غشای واژن شود.
Ph واژن به گونهای تنظیم شده است که از ابتلا به عفونتهای واژینال بانوان جلوگیری شود؛ اما صابون باعث برهم خوردن تعادل Ph خواهد شد. در نتیجه این امر، واژن نسبت به انواع عفونتها آسیبپذیر خواهد شد! در نهایت، پس از شستشوی دقیق واژن، دستان خود را با بشوئید. حمام آب گرم در پریودی بسیار توصیه میشود؛ زیرا، دمای گرم آب میتواند به شما کمک کند تا خلق و خوی بهتری داشته باشید و دردهای عضلانی را نیز کاهش میدهد. شایان ذکر است که؛ شستشو با آب گرم، میتواند به کاهش نفخ ناشی از قاعدگی نیز کمک بسزایی کند!
نهایتا، پس از استحمام بهتر است دوباره ناحیه تناسلی را شستشو دهید و سپس از حمام خارج شوید. انجام اینکار باعث میشود تا لباس شما لکهدار نشود. همچنین، شما میتوانید برای جلوگیری از لکه شدن حوله، از یک دستمال یا حوله کاغذی استفاده کنید. پیش از استفاده از نوار بهداشتی یا تامپون جدید، بدن و ناحیه تناسلی خود را کاملا خشک کنید.
10 نکته مهم درباره حمام در دوران پریود
در این بخش، به بررسی 10 نکته مهم و حیاتی خواهیم پرداخت که باید آنها را حین استحمام در دوران قاعدگی رعایت کنید:
- ناحیه تناسلی را حین استحمام با آب گرم شستشو دهید.
- پیش از خیس شدن بدن، نوار بهداشتی استفاده شده را حتما دور بیاندازید!
- واژن را به گونهای شستشو دهید که باکتریهای ناحیه مقعدی وارد آن نشوند.
- در صورت خونریزی شدید، چند دقیقهای صبر کرده و سپس حمام کنید.
- تحت هیچ شرایطی کف حمام یا داخل وان ننشینید!
- توصیه شده است؛ در دوران قاعدگی به صورت ایستاده حمام کنید.
- شما میتوانید هر روز از دوران پریودی را حمام کنید و محدودیتی از این بابت وجود ندارد. در نتیجه، حمام در روز اول پریودی نیز بدون مانع و مشکل است!
- حمام با آب سرد باعث انقباض بیشتر عضلات خواهد شد! بنابراین، بهتر است برای استحمام از آب گرم استفاده شود.
- حین شستشوی واژن در دوره قاعدگی، به هیچ عنوان از شویندههای معطر یا صابونی نباید استفاده کنید. شما میتوانید از برخی شویندههای مخصوص واژن استفاده نمائید که دارای ph مناسب هستند.(بین 3.8 تا 4.5)
- از شستشوی داخل ناحیه تناسلی پرهیز کنید و فقط ناحیه خارجی آن را بشوئید. شستن داخل ناحیه تناسلی باعث خشک شدن آن و افزایش احتمال ابتلا به مشکلات عفونی خواهد شد!
آیا استحمام در دوران قاعدگی باعث کاهش درد میشود؟
یکی از مهمترین مزیتهای استحمام در دوران قاعدگی، کاهش دردهای استخوانی و گرفتگیهای عضلانی است! البته، بهتر است برای دریافت نتیجه بهتر، حین شستشو و استحمام از آب گرم استفاده شود. همچنین، بر اساس گفته برخی منابع؛ خوردن بستنی در قاعدگی نیز برای کاهش درد توصیه میشود. یکی دیگر از موثرترین مواردی که به درمان کمردرد قاعدگی و درمان ضعف در دوران قاعدگی کمک میکند؛ مصرف قاووت قاعدگی است.
قاووت قاعدگی، نوعی مکمل خوراکی ارگانیک و مقوی است که؛ میتواند علائم ناشی از قاعدگی را کاهش دهد و باعث تسکین دردهای عضلانی شود. این محصول دارای طبعی گرم بوده و سرشار از کلسیم، آهن و منیزیم است. در تهیه قاووت قاعدگی از مواد خوراکی نظیر؛ جو، مرزنجوش، بادام، پسته، زنجبیل و دارچین استفاده شده است که برای پریودی بانوان بسیار مفید هستند. شما میتوانید این محصول کاملا ارگانیک و مقوی را به صورت مستقیم از وبسایت مسترقاووت سفارش دهید! برای خرید قاووت قاعدگی به فروشگاه اینترنتی مستر قاووت مراجعه کنید.
جمعبندی
در این مطلب، به بررسی صفر تا صد نحوه شستشو در دوران قاعدگی پرداختیم. استحمام در دوران قاعدگی، یکی از مهمترین نکات رعایت بهداشت فردی طی این دوره است! شما باید به صورت مرتب و روزانه حمام بروید تا از ابتلا به مشکلات عفونی در ناحیه تناسلی جلوگیری شود. البته، حین شستشوی واژن نباید از هیچگونه ماده صابونی یا معطری استفاده شود؛ در غیر این صورت، باعث ایجاد خشکی و عفونت در این نواحی خواهد شد. حمام رفتن در پریودی عوارض و خطری را به دنبال نخواهد داشت؛ از این رو، احتیاج به هیچگونه نگرانی نخواهد بود! تنها کافی است نکات ذکر شده را به دقت رعایت کنید تا علاوه بر رعایت بهداشت، به حفظ سلامتی خود نیز کمک نمائید.