اطلاعات عمومی

دلایل شور شدن شیر مادر و راه‌های جلوگیری از آن

شور شدن شیرمادر

دلیل شور شدن شیر مادر چیست؟ طعم شیر مادر تا حد زیادی به رژیم غذایی بستگی خواهد داشت؛ اما گاها شور شدن و تغییر در طعم شیر مادر، می‌تواند هشدار دهنده باشد! مواد خوراکی که مادر روزانه مصرف می‌کند، مستقیما بر روی طعم شیر تاثیرگذار خواهد بود. یکی از دلایل اصلی شور بودن شیر مادر، افزایش مقدار کلر و سدیم در آن است. همچنین، تغییرات هورمونی، بارداری، گرفتگی مجاری و ورزش، از سایر عوامل موثر بر شور شدن شیر مادر هستند. در این مقاله به بررسی کامل دلیل شور شدن شیر مادر خواهیم پرداخت. همچنین، شما را نسبت به مواد غذایی که نباید طی دوره شیردهی مصرف شوند، آگاه خواهیم کرد. با ما همراه شوید!

شور بودن شیر مادر چه دلایلی دارد؟

شیر مادر برای رشد کودکان بسیار مفید است و به گفته متخصصین، نوزادان تا 6 ماهگی باید حتما از شیر مادر تغذیه کنند. حال ممکن است طعم شیر مادر گاها به دلیل رژیم غذایی، دچار تغییراتی شود. معمولا شور شدن شیر مادر به واسطه اصلاح رژیم غذایی برطرف خواهد شد؛ اما ممکن است این مسئله دلایل دیگری نیز داشته باشد. تغییرات هورمونی، مصرف برخی از داروهای شیمیایی و ورزش، از عواملی هستند که باعث شور شدن شیر مادر می‌شوند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط وبسایت webmd.com، مصرف غذاهای حاوی چربی‌های غیراشباع یا آب غنی از یون‌های مس و آهن نیز، می‌توانند باعث شور شدن شیر مادر شوند. در صورت مواجه شدن با این مشکل، به احتمال زیاد باید برخی تغییرات را در رژیم غذایی خود ایجاد کنید.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی

یکی از مواردی که باعث شور شدن شیر مادر می‌شود، تغییرات هورمونی ناشی از کاهش میزان شیردهی به نوزاد است. زمانی که فرآیند از شیر گرفتن کودکان آغاز می‌شود، نوزادان شیر کمتری را مصرف می‌کنند و مقدار بیشتری از آن دچار سکون می‌شود. رکود شیر در بدن مادران، سبب افزایش سطح کلر و سدیم خواهد شد و از این رو، شیر مادر شور می‌شود.

ابتلا به بیماری ماستیت

تاثیر بیماری ماستیت در شور شدن شیرمادر

مشکل ابتلا به عفونت ورم پستان یا بیماری ماستیت نیز، یکی دیگر از دلایل شور شدن شیر مادر است. طعم شور شیر، از نشانه‌های مبتلا شدن به این بیماری است و در چنین شرایطی، حتی امکان دارد کودک شما به طور کل از خوردن شیر امتناع ورزد! جهت رفع این بیماری، پزشکان داروهای آنتی بیوتیک را برای مادران تجویز می‌کنند. توجه داشته باشید که؛ آنتی‌بیوتیک از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل خواهد شد. بنابراین، بهتر است پیش از مصرف دارو جهت بهبود مشکل ماستیت، با پزشک خود مشورت نمائید!

مصرف نوشیدنی‌های الکلی

مصرف الکل برای شور شدن شیرمادر

 

نوشیدن الکل یکی از مضرترین مواردی است که باعث ایجاد طعم شوری در شیر مادر خواهد شد! الکل به 2 ساعت زمان نیاز دارد تا به صورت کامل از شیر مادر خارج شود. همچنین، میزان ترشح شیر تا زمان کاهش الکل در سطح خون، به کندی پیش خواهد رفت. به علاوه، مصرف نوشیدنی‌های الکلی به طور منظم باعث کاهش شدید تولید شیر مادر و همچنین تلخ شدن شیر مادر خواهد شد. در نتیجه این امر، کلر و سدیم در شیر افزایش پیدا کرده و سبب شور شدن شیر مادر می‌شود.

انجام تمرینات ورزشی

تاثیر ورزش برای شور شیرمادر

بانوانی که در دوران شیردهی ورزش می‌کنند، باید به این نکته توجه داشته باشند که؛ ورزش سبب تجمع اسید لاکتیک در بدن آن‌ها می‌شود که یکی از دلایل بارز شور شدن شیر مادر است. همچنین، تعرق ناشی از ورزش کردن نیز می‌تواند تا حدودی باعث شور شدن شیر مادر شود. اگر دلیل شور شدن شیر مادر، ورزش کردن تشخیص داده شود؛ نیازی نیست تا به صورت کامل تمرینات خود را کنار بگذارید. تنها کافی است تا تمرینات سبک‌تر انجام دهید و برای مدت کوتاه‌تری ورزش کنید. همچنین، به یاد داشته باشید که؛ باید حتما بعد از ورزش و قبل از شیر دادن به فرزند خود، دوش بگیرید!

مصرف داروهای شیمیایی

یکی از دلایل مهم شور شدن شیر مادر، مصرف داروهای شیمیایی است؛ زیرا طعم و خواص این داروها از طریق شیر به نوزادان منتقل می‌شود. با توجه به این موضوع، داروهایی که مقدار بیشتری از سدیم کلرید را دارا هستند، شیر مادر را شورتر خواهند کرد. بنابراین، توصیه ما به شما این است که؛ قبل از مصرف هر نوع دارو، با پزشک متخصص خود مشورت نمائید.

انجماد شیر مادر

انجماد شیر مادر

علاوه بر رژیم غذایی و مصرف برخی داروها، منجمد کردن شیر مادر نیز باعث تغییر طعم آن خواهد شد. با انجماد شیر مادر، غشای محافظ از بین رفته و لیپاز آزاد می‌شود و می‌تواند تمام مولکول‌های چربی را تجزیه کند! بنابراین، بهتر است تا حد ممکن از نگهداری شیر مادر در فریزر خودداری کنید. منجمد کردن شیر، علاوه بر شور شدن طعم آن باعث زرد رنگ شدن شیر مادر نیز خواهد شد.

استفاده از محصولات بدن

تاثیر محصولات آرایشی در شور شدن شیرمادر

بهتر است قبل از شیر دادن به نوزادان خود از محصولات بدن مانند؛ کرم، پماد، عطر، لوسیون بدن و صابون، استفاده نکنید! آغشته نمودن پوست بدن به این دسته از محصولات، سبب ایجاد طعمی متفاوت هنگام شیردهی به کودکان خواهد شد. اگر از محصولات خوشبو کننده یا کرم بدن استفاده می‌کنید، بهتر است پیش از شیردهی آن‌ها را پاک کنید و بدن را تمیز کنید.

مصرف دخانیات و سیگار

مصرف دخانیات و سیگار

شور بودن شیر مادر ممکن است به دلیل مصرف سیگار باشد. نیکوتین باعث کاهش سطح “پرولاکتین سرم” خواهد شد. دستگاه‌های ویپ و سیگارهای الکترونیکی نیز طعم دهنده‌ها را از طریق “آئروسل استنشاقی” وارد بدن مادر خواهند کرد. تمامی این موارد، سبب شور شدن شیر مادر و ایجاد طعم دودی مانند در آن خواهند شد. به طور کلی، نیکوتین از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود و اثرات مخرب و مضری را بر جای می‌گذارد!

راه حل جلوگیری از شور شدن شیر مادر، رعایت موارد ذکر شده است. خوشبختانه، تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی تاثیر بسزایی بر این مسئله خواهند داشت. به هیچ عنوان از سیگار، ویپ و سایر دخانیات مضر استفاده نکنید، در حد متوسط ورزش کنید و مواد غذایی را مصرف نمائید که باعث خوش طعم شدن شیر مادر می‌شوند. کودکان طی دو ماه اول، طعم شیر را به خوبی احساس نمی‌کنند؛ اما پس از دو ماهگی عموما طعم شیر مادر را کاملا احساس کرده و در صورتی که از مزه آن خوششان نیاید، به تغذیه ادامه نخواهند داد! بنابراین، ضروری است که مادران شیرده به تغذیه خود اهمیت دهند.

غذاهایی که در دوران شیردهی نباید مصرف شوند

غذاهایی که در دوران شیردهی نباید مصرف شوند

در این بخش، به بررسی مواد غذایی خواهیم پرداخت که باعث بد شدن طعم شیر مادر خواهند شد. این مواد خوراکی، جزو لیست غذاهای ممنوعه بعد از زایمان قرار دارند و مصرف آن‌ها به ویژه در دوران شیردهی، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود! خوردن انواع ادویه‌جات، ترشی، کلم، سیر، کاکائو، قهوه و مواد غذایی سرخ شده، باعث بد طعم شدن و شور شدن شیر مادر می‌شوند. سعی کنید تا حد ممکن از مصرف این مواد غذایی دوری کنید!

طعم شیر مادر، با توجه به رژیم غذایی بانوان شیرده تغییر خواهد کرد. ماندگاری طعم مواد غذایی در شیر مادر نیز با یکدیگر متفاوت است. بعضا، طعم برخی مواد غذایی پس از گذشت چند ساعت به صورت کامل از شیر حذف می‌شوند؛ اما برخی دیگر، حتی تا 8 ساعت نیز باقی می‌ماند. تحقیقات مختلفی در این زمینه صورت گرفته و نشان دهنده این مسئله بوده‌اند که؛ هر آنچه بانوان در رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند، ممکن است تا 8 ساعت آینده سبب تغییر طعم شیر شوند. به صورت کلی، مصرف مواد غذایی که سدیم کلرید بالایی دارند، سبب شور شدن شیر مادر می‌شوند.

همچنین، مصرف غذای تند باعث بد طعم شدن شیر می‌شود و بیشتر کودکان، از خوردن این نوع شیر بیزار هستند! بهتر است طی دوره شیردهی، مصرف مواد غذایی تند را به طور کل کنار بگذارید! مصرف مارچوبه نیز باعث عوض شدن طعم شیر مادر می‌شود و حذف آن از برنامه غذایی تا پس از دوران شیردهی بانوان ضروری خواهد بود.

به عنوان آخرین نکته در این بخش، شایان ذکر است که؛ مصرف غذاهای دریایی نیز به بانوان شیرده توصیه نمی‌شود! با وجود اینکه خوراک دریایی سرشار از املاح معدنی و ویتامین‌های ضروری هستند؛ اما مصرف آن‌ها در دوره شیردهی اصلا عاقلانه نخواهد بود. این مواد غذایی باعث بد رنگ شدن شیر مادر خواهند شد و همچنین، طعم آن را نیز تغییر می‌دهند. این امر سبب می‌شود تا کودک شما از خوردن شیر مادر امتناع کند.

قاووت شیرافزا و رفع شور شدن شیر مادر

خرید قاووت شیرافزا

برای خوشمزه شدن شیر مادر چه بخوریم؟ یکی از بهترین مواد خوراکی که می‌توان در دوره شیردهی آن را مصرف نمود، قاووت شیرافزا است. ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که؛ قاووت چیست و چرا مصرف آن باعث خوش طعم شدن شیر مادر می‌شود؟ قاووت نوعی مکمل خوراکی سرشار از مواد مغذی است که خواص بسیاری دارد. در قاووت از انواع دانه‌ها، مغزیجات و غلات استفاده شده است. یکی از خواص مهم قاووت شیرافزا، کمک به جلوگیری از ریزش مو در شیردهی است.

علاوه بر این، مصرف قاووت شیرافزا سبب کاهش “پرولاکتین” در شیر می‌شود که یکی از عوامل شور شدن شیر مادر است! قاووت شیرافزا، از 16 ماده اولیه پرخاصیت و مفید تهیه می‌شود که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • نارگیل
  • دارچین
  • رازیانه
  • بادام
  • گردو
  • زیره سبز

قاووت شیرافزا غنی از آنتی‌اکسیدان است و مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد خواهد شد. همچنین، زنجبیل موجود در این نوع مکمل خوراکی، سبب بهبود طعم شیر مادر می‌شود. یکی دیگر از خواص مهم قاووت شیرافزا، کمک به غلیظ شدن شیر مادر است. شما برای خرید قاووت، می‌توانید به فروشگاه اینترنتی mrghavoot.ir مراجعه نمائید و انواع محصولات مختلف را مشاهده کنید!

شور شدن شیر مادر و راه حل بهبود آن

در این مطلب، به بررسی کامل دلایل شور شدن شیر مادر پرداخته شد. مصرف داروهای شیمیایی، انجام تمرینات ورزشی سنگین، مصرف سیگار و نوشیدنی‌های الکلی، استفاده از محصولات شوینده و کرم بدن، رژیم غذایی نامناسب و منجمد کردن شیر، از عوامل مهمی هستند که باعث شور شدن طعم شیر مادر می‌شوند. تغییر رژیم غذایی، یکی از راه حل‌های موثر برای برطرف نمودن این مشکل است. مصرف قاووت شیرافزا نیز به مادرانی که در دوره شیردهی هستند، بسیار توصیه می‌شود؛ زیرا این مکمل خوراکی حاوی انواع املاح معدنی، مواد مغذی و ویتامین‌هایی است که برای بدن مادر و نوزاد ضروری هستند. همچنین، در تهیه قاووت شیرافزا از زنجبیل استفاده شده است که به بهبود طعم شیر مادر کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *