اطلاعات عمومی

آویشن در شیردهی: خواص شگفت‌انگیز و نکات مهم برای مادران

آویشن در شیردهی

آیا مصرف آویشن در شیردهی ضرر دارد؟ به صورت کلی، استفاده از آویشن برای مادران شیرده مفید است و ضرری ندارد؛ اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی و افراط شود. گاها این سوال برای برخی از افراد بوجود می‌آید که ایا اویشن در شیردهی مضر است؟ یا باعث کاهش میزان شیر مادر می‌شود؟ مصرف آویشن در شیردهی تا زمانی که در حد اعتدال باشد، ضرری نخواهد داشت و موجب کم شدن مقدار تولید شیر مادر نمی‌شود. در این مطلب، به بررسی صفر تا صد تاثیر مصرف آویشن برای مادران شیرده خواهیم پرداخت.

نحوه استفاده از آویشن برای مادران شیرده

برای اینکه بیشتر از فواید آویشن در شیردهی بهره‌مند شوید؛ می‌توانید آن را به صورت دمنوش استفاده کنید. آویشن نوعی ادویه مقوی و پرکاربرد است که می‌توان آن را به اکثر دستورهای غذایی اضافه کرد. این گیاه دارویی مفید، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد و مادر خواهد شد. همچنین، یکی دیگر از فواید آویشن در شیردهی این است که؛ می‌تواند از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کند و در درمان سرفه مفید واقع شود. آویشن یا Thymus vulgaris، نوعی گیاه دارویی است که خواص بسیاری دارد و بانوان شیرده می‌توانند به منظور افزایش تولید شیر و سلامتی خود از آن استفاده کنند.

پودر آویشن در شیردهی

در ادامه، به بررسی چندین روش استفاده از دمنوش، چای، جوشانده، پودر و عرق آویشن برای مادران شیرده خواهیم پرداخت. بر اساس وبسایت Organic Facts، دمنوش آویشن در شیردهی دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است. از این رو، برای تقویت سیستم ایمنی بدن مادران شیرده بسیار مفید است! به منظور تهیه این نوع دمنوش، لازم است تا یک قاشق چای‎خوری از پودر آویشن خشک را داخل یک لیوان آب جوش بریزید. سپس، به مدت 5 دقیقه صبر کنید تا این دمنوش، دم بکشد. مصرف دمنوش آویشن، می‌تواند برای کاهش نفخ و دردهای معده مفید باشد.

همچنین، نوشیدن این دمنوش آرامبخش است و مصرف آن قبل از خواب توصیه می‌شود. از طرف دیگر، مصرف چای آویشن در شیردهی نیز به همان اندازه خاصیت دارد و می‌تواند در درمان مشکلاتی نظیر؛ کم‌خونی و دردهای گوارشی، موثر واقع شود. نوشیدن چای آویشن در شیردهی، ویتامین C مورد نیاز بدن را تا حدودی تامین می‌کند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. برای اینکه بتوانید بیشتر از خواص چای آویشن بهره‌مند شوید؛ آن را با عسل و آبلیمو میل کنید! علاوه بر چای، نوشیدن جوشانده آویشن در شیردهی نیز باعث تقویت شیر مادر خواهد شد.

چند قاشق آویشن تازه را در آب بجوشانید و آن را به صورت روزانه مصرف نمائید. علاوه بر موارد ذکر شده، نوشیدن عرق آویشن در شیردهی نیز به تامین آب مورد نیاز بدن کمک می‌کند و باعث افزایش تولید شیر می‌شود! این نوشیدنی خنک و خوشمزه، برای فصول گرم مناسب است و خاصیت ضدباکتریایی دارد. نوشیدن عرق آویشن در شیردهی، به هضم بهتر غذا نیز کمک بسزایی خواهد کرد. نهایتا، پودر آویشن در شیردهی نیز خواص مشابه را خواهد داشت؛ با این تفاوت که، شما می‌توانید از آن در تهیه انواع وعده‌های غذایی استفاده کنید!

مصرف آویشن به همراه گوجه در شیردهی

مصرف گوجه در بارداری برای بانوان بسیار مفید و ضروری است؛ زیرا گوجه‌فرنگی منبع غنی و سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی است! این نوع سبزیجات، حاوی ویتامین C است و خوردن آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک بسزایی خواهد کرد. همچنین، مصرف گوجه در بارداری باعث کاهش عفونت‌ها خواهد شد. از طرف دیگر، آویشن نیز نوعی گیاه دارویی است که با خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی خود شناخته می‌شود. استفاده از آویشن در دوره شیردهی به بهبود طعم شیر کمک بسزایی خواهد کرد. در نتیجه، اگر گوجه‌فرنگی را به همراه آویشن در دوره بارداری و شیردهی استفاده کنید، نتیجه بسیار مثبتی بر حفظ سلامتی شما و نوزادتان خواهد داشت!

فواید آویشن در شیردهی چیست؟

یکی از مهم‌ترین فواید آویشن در شیردهی، کمک به تصفیه شیر مادر است! همچنین، مصرف این نوع داروی گیاهی به صورت پودری یا جوشانده، تاثیر بسزایی در جلوگیری از نفخ و دل‌درد نوزاد خواهد داشت. البته، در برخی موارد مصرف آویشن در شیردهی موجب خونریزی خواهد شد و بنابراین توصیه نمی‌شود؛ اما مصرف دمنوش آویشن برای مادر و کودک مفید است. آویشن برای درمان زخم معده بسیار مفید است. شما می‌توانید به جای دمنوش آویشن، از عرق آویشن نیز استفاده کنید!

فواید آویشن در شیردهی

اگر از مشکل شور شدن شیر مادر رنج می‌برید؛ مصرف آویشن در دوره شیردهی می‌تواند باعث بهبود طعم شیر شود! طبق برخی مطالعات صورت گرفته، استفاده از گیاهان معطر نظیر؛ آویشن و ریحان، می‌تواند بر ترکیبات شیر مادر اثرگذار باشد و باعث تقویت طعم و عطر آن شود. بنابراین، اگر به دنبال راهی موثر برای خوشمزه شدن شیر مادر هستید؛ مصرف گیاهان دارویی معطر و سبزیجات توصیه شده است. در ادامه این بخش، به بررسی چندین مورد از فواید آویشن در شیردهی می‌پردازیم.

تقویت عملکرد دستگاه گوارش

مصرف آویشن در شیردهی، می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند. نوشیدن چای یا دمنوش آویشن، برای رفع نفخ و هضم بهتر غذا توصیه شده است. علاوه بر این موارد، آویشن حاوی نوعی ماده به نام “فنول” است که خاصیت ضداسپاسم دارد و سبب رفع گرفتگی عضلات روده می‌شود!

چای آویشن در شیردهی

شما می‌توانید به منظور رفع ناراحتی‌های معده، از دمنوش آویشن استفاده نمائید. این نوع دمنوش گیاهی، باعث هضم راحت‌تر غذا شده و دردهای شکمی را از بین می‌برد. همچنین، اگر از نفخ شکم رنج می‌برید، می‌توانید دمنوش یا عرق آویشن را استفاده کنید. گیاه آویشن روده شما را پاکسازی می‌کند و برای درمان اسهال و کمبود اشتها نیز بسیار مفید است!

پاکسازی ریه و ضد سرفه

مصرف آویشن در شیردهی، علاوه بر تقویت دستگاه گوارش باعث بهبود عملکرد دستگاه تنفسی نیز می‌شود! یکی از انواع فواید مهم این گیاه دارویی، کمک به پاکسازی ریه است. همچنین، شما می‌توانید برای رفع سرفه و التهاب دستگاه تنفسی، دمنوش این گیاه را استفاده کنید. افرادی که از برونشیت رنج می‌برند، با نوشیدن دمنوش آویشن سلامتی خود را مجددا به دست خواهند آورد. درست است که؛ آویشن ضدعفونی کننده است، با این حال برای درمان مشکل آسم نیز بسیار کاربرد دارد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

آویشن منبع سرشار و غنی از ویتامین C است؛ از این رو، می‌تواند نقش بسیار پررنگی در زمینه تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا کند. به علاوه، در این گیاه دارویی مقدار زیادی ویتامین A نیز وجود دارد که برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی مفید خواهد بود. یکی دیگر از خواص گیاه دارویی آویشن، کمک به شکل‌گیری گلبول‌های سفید است! در نهایت، شایان ذکر است که؛ آویشن برای بهبود زخم بسیار مفید است و در این زمینه حتی می‌تواند به صورت موضعی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

مصرف آویشن کوهی در شیردهی

آویشن کوهی در شیردهی

خوردن آویشن در شیر دهی و پس از دوران بارداری، باعث پاکسازی رحم می‌شود و از عفونت آن جلوگیری می‌کند. به صورت کلی، طبع گیاه آویشن گرم است و خوردن آن سبب افزایش جریان خون در بدن خواهد شد! آویشن کوهی، دارای طبع گرم‌تری نسبت به سایر انواع آویشن است که در مزارع و گلخانه‌ها کشت می‌شوند. به همین خاطر، طبع گرم‌تری داشته و از فواید بیشتری برخوردار است. در بخش زیر، به بررسی برخی از فواید و خواص آویشن کوهی در شیردهی اشاره کرده‌ایم:

  • خوردن آویشن کوهی در شیردهی، به افزایش تولید شیر مادران کمک بسزایی خواهد کرد! بنابراین، بانوانی که از کمبود شیر رنج می‌برند، می‌توانند با مصرف دمنوش، جوشانده یا چای آویشن، این مشکل را برطرف سازند.
  • یکی دیگر از خواص آویشن کوهی در شیردهی، کاهش التهابات بدن است. مصرف این نوع گیاه درمانی، باعث رفع و بهبود التهابات ناشی از شیردهی خواهد شد.
  • آویشن کوهی در شیردهی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؛ زیرا دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است.
  • با مصرف آویشن کوهی در شیردهی، مشکلات گوارشی شما بهبود خواهند یافت و دستگاه گوارشتان تقویت خواهد شد. همچنین، مصرف دمنوش یا پودر آن در غذا، به هضم بهتر وعده‌های غذایی کمک خواهد کرد.
  • با توجه به اینکه آویشن کوهی دارای خاصیت آنتی‌باکتریال بودن است، از بدن نوزاد و مادر در مقابل انواع عفونت‌ها محافظت خواهد کرد!
  • مصرف آویشن کوهی در شیردهی، مستقیما بر بهبود کیفیت شیر مادر اثرگذار است؛ زیرا باعث کاهش اضطراب و استرس مادران در این دوره می‌شود.
  • نهایتا، با مصرف دمنوش یا جوشانده آویشن کوهی در شیردهی، می‌توانید خواب باکیفیت‌تری را تجربه کنید! مادرانی که طی دوره شیردهی با مشکلات خواب رو به رو می‌شوند، دائما احساس خستگی دارند یا نمی‌توانند به اندازه کافی استراحت کنند، باید حتما از این گیاه دارویی استفاده نمایند. البته، مشورت با پزشک متخصص پیش از استفاده از این داروی گیاهی ضروری است.

مضرات آویشن در شیردهی چیست؟

با وجود اینکه مصرف آویشن در دوران شیردهی خواص و فواید بسیاری را به همراه دارد و باعث افزایش میزان تولید شیر مادر می‌شود؛ اما گاها ممکن است مضراتی را نیز به دنبال داشته باشد! استفاده بیش از اندازه از آویشن طی دوران شیردهی به نوزاد، برخی عوارض جانبی مانند؛ سردرد، مشکلات گوارشی و تهوع را ایجاد خواهد کرد. همچنین، این عوارض ممکن است از مادر به نوزاد نیز منتقل شوند. بنابراین، بهتر است این داروی گیاهی را به صورت متعادل مصرف نمائید.

به علاوه، گیاه آویشن می‌تواند با برخی از داروها تداخل داشته باشد. مصرف هم زمان داروی گیاهی آویشن با سایر داروهای خاص، خطرات جدی را به همراه خواهد داشت. از این رو، بهتر است مادران شیرده در رابطه با استفاده از آویشن یا فرآورده‌های آن، با پزشک و مشاورین تغذیه مشورت نمایند تا از وقوع چنین مشکلاتی جلوگیری شود.

مصرف آویشن در دوران شیردهی

علاوه بر اینکه آویشن برای شیردهی فواید متعددی دارد، مصرف ریحان در بارداری و شیردهی نیز می‌تواند برای بانوان مفید واقع شود! گیاه ریحان نیز همانند آویشن، دارای خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است. مصرف ریحان در بارداری، به کاهش اضطراب و استرس بانوان کمک می‌کند. البته، مصرف ریحان در بارداری نیز باید با احتیاط انجام شود؛ زیرا استفاده بیش از اندازه از آن، تحریکات گوارشی و واکنش‌های آلرژیک را به دنبال خواهد داشت.

کلام آخر؛ ایا اویشن در شیردهی مضر است؟

آویشن نوعی گیاه دارویی ایمن و مفید است که مصرف آن در دوره شیردهی بانوان، می‌تواند مفید باشد! این گیاه درمانی دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است و مصرف آویشن در شیردهی، موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارشی و همچنین تقویت سیستم ایمنی می‌شود. از دیگر فواید آویشن در شیردهی، می‌تواند به افزایش تولید شیر مادر اشاره کرد. البته، مضرات آویشن در شیردهی نیز در اثر مصرف افراطی آن بوجود می‌آیند. خوردن بیش از حد آویشن در شیردهی، باعث تهوع و سردرد خواهد شد. با این حال، بهتر است پیش از خوردن آویشن در شیر دهی با پزشک خود مشورت کنید.

8 دیدگاه در “آویشن در شیردهی: خواص شگفت‌انگیز و نکات مهم برای مادران

  1. hedye گفت:

    من هر روز یه لیوان دم‌نوش آویشن می‌خورم، ولی هنوز شیرم کم نشده. یعنی این چیزایی که گفتین برای همه درست نیست؟ یا ممکنه اثرش بعداً معلوم بشه؟

    1. پشتیبان مسترقاووت گفت:

      سلام وقت بخیر
      به صورت کلی تیپ های بدنی متفاوت هست و به مرور زمان اثر خواهد گذاشت

  2. عادله گفت:

    یه بار می‌گن آویشن واسه سرماخوردگی خوبه، یه بار می‌گن شیر رو کم می‌کنه! خب یکی بگه ما مادرای شیرده چی کار کنیم؟

    1. پشتیبان مسترقاووت گفت:

      سلام وقت بخیر
      آویشن نوعی گیاه دارویی ایمن و مفید است که مصرف آن در دوره شیردهی بانوان، می‌تواند مفید باشد! این گیاه درمانی دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است و مصرف آویشن در شیردهی، موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارشی و همچنین تقویت سیستم ایمنی می‌شود. از دیگر فواید آویشن در شیردهی، می‌تواند به افزایش تولید شیر مادر اشاره کرد. البته، مضرات آویشن در شیردهی نیز در اثر مصرف افراطی آن بوجود می‌آیند. خوردن بیش از حد آویشن در شیردهی، باعث تهوع و سردرد خواهد شد. با این حال، بهتر است پیش از خوردن آویشن در شیر دهی با پزشک خود مشورت کنید.

  3. tahere rasoli گفت:

    آیا تأثیر آویشن روی هورمون‌های مادر در دوران شیردهی بررسی شده؟ مثلاً آیا روی پرولاکتین یا اکسی‌توسین که تو شیردهی نقش دارن تأثیر داره؟ چون تو مقاله فقط به کاهش شیر اشاره شده، ولی دلیل دقیقش مشخص نیست.

    1. پشتیبان مسترقاووت گفت:

      سلام وقت بخیر
      اگرچه دمنوش آویشن در شیردهی می‌تواند خواص زیادی داشته باشد و باعث کاهش دردهای شکمی، درد قاعدگی و حتی تسکین سرفه شود، اما مصرف آویشن در شیردهی می‌تواند مشکلاتی مانند کاهش و کمبود شیر مادر را به همراه داشته باشد. از این رو دمنوش آویشن را می‌توان در گروه دمنوش‌های ممنوع بارداری قرار داد. با این حال به عنوان یک ادویه، به میزان محدود می‌توانید در تهیه‌ی غذاها استفاده کنید و مشکل خاصی نخواهد داشت. شاید فکر کنید دمنوش آویشن و پونه در شیردهی بتواند اثرات آن را خنثی کند اما این اشتباه است. و استفاده از دمنوش پونه در شیردهی نیز خود می‌تواند منجر به کاهش شیر شود.

  4. حنانه گفت:

    من از وقتی زایمان کردم سرماخوردگیام زیاد شده، می‌خوام دم‌نوش آویشن بخورم، ولی شما نوشتین که ممکنه روی شیر تأثیر بذاره! خب حالا باید بخورم یا نه؟

    1. پشتیبان مسترقاووت گفت:

      سلام وقت بخیر
      در ابتدا شما میبایست به وسیله مکمل های دوران شیردهی مثل قاووت شیرافزا بذن خودتون رو تقویت کنید تا سرما نخورید و به میزان محدود میتونید از دمنوش آویشن استفاده کنید البته قبلش با پزشک هم مشورت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *